Benim bildiğim kadarıyla, 2 yıldan fazla kullandığım kadarıyla kaçırmaması gerekiyor... Şanzıman yağının ne zaman değiştiği hakkında bilgi mevcut mu? 60 bin km de değişim yapılması gerekiyor.Benzinde baya baya kaciriyor. Bir sikinti oldugu anlamina gelir mi?
Hafif rampalarda olduğu yerde duruyor. Düz zeminde öne atıyor. Çok dik rampada hafif hafif geriye gidiyor.
Tam otomatik şanzımandan kaynaklı rölantide de bir tork uygulanıyor tekerlere. Eğer rampa fazla ise bu tork yenemediğinden hafif hafid geriye salıyor ama asla debriyaj bırakıldığı gibi bir anda olan geriye salma değil. Tabi bu şanzıman sayesinde olduğundan yeni model araçlarda dip fren yaparak frenle tutan yokuş kalkış destek sistemi gibi olmuyor.
Yani yaşadığınız olay normal. Öyle dik yokuşlarda hafif gaza dokunursanız çok çok hafif zate. Durduğunuz görürsünüz. Daha da garanti olsun derseniz el frenini kullanarak kalkarsınız. Ama frenden gaza basarken geri gitme az olduğundan sıkıntı olmuyor genelde.
Çok teşekkür ederimTam otomatik şanzımanın yokuşta kaçırmaması gerekiyor, çok dik yokuşta lpg ile az da olsa kaçırma yapıyor ancak, benzinde ve ne kadar dik yokuş olursa olsun kaçırmaması gerekiyor... Bu konudaki tecrübeleri için mikrofonları @kadir e bırakalım.
Hiç kaçırmayacak kadar güçlü tork iletilmez hiçbir zaman, boşa çıkmış gibi olmuyor sadece. Klima vs güç harcayacak şeyler açık olduğu zaman daha da fazla kaçırabilir çok dik yokuşlarda. Yokuş kalkış desteği gibi değil yani.Eyvallah hocam teşekkür ederim hic kaçırmıyor sanmıştım ben.
Tam emin değilim ama hareket etmeden vites manuel olsa da ikiye atılmıyor diye hatırlıyorum...Yeterli tork vermediği için dik yokuşta geri kaçırma yapıyor. Aracım otomatik. Vitesi manüel e çekip 2 ye atın kaçırmayacaktır. 2. Viteste geri kaçma olmuyor.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben yanlış hatırlıyorum demek ki.Benim araç otomatik. Ben manuela alıp 2 ye atıyorum. 2. Viteste kalkış ta yaptırıyor. Yokuşta da geri kaçırmıyor
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saplanıp kalırsan az deviri yükseltip D den R ye R den D direk geçişler yaparak araça salınım vererek çıkarabiliyorsun.Duyduğum ve tecrübe ettiğim kadarıyla Alman araçlarında, Japon araçlarına göre yokuşlarda geri kaçırma daha az oluyor. B5 kasa Passat şanzımanı denerken rampada daha sağlam durduğunu gözlemlemiştim
Honda aracımda hafif rampalarda sabit duruyor ama rampa biraz dikleşsin geri kaçırma oluyor. İlk başlarda şanzımanda sorun olabilir mi acaba diye düşündüm ama binlerce km yolu, bazen kick down yaparak, bazen 200 km üstü hızlara çıkarak yapmama rağmen vites geçişleri en ufak bir hoplama, zıplama, uzama vs görmedim. Geçişlerde bişey yoksa böyle şeyleri çok dert etmemek gerek...
Honda aracımı manuele alıp 2. viteste hiç denemedim. Geri kaçıyor diye manuele alacaksak otomatik vites araç kullanmanım bir anlamı yok
Karda kışta kar tipi lastik yoksa 2. vites ile kalkmak işe yarar sanırım...