Yeni Mazda 6 Skyactiv X

mehmet_spb

Buzlar Ülkesi
Mesajlar
849
Konum
RF
Araç Markası
2018-Mazda Cx9,
Araç Renk ve Tip
Siyah
4. Nesil Mazda 6. Skyacktiv-X (Benzin), Skyacktiv-D (Dizel) sıralı 6 silindir motor kullanılacak. En önemli farklardan biriside Arkadan itişli ve AWD seçenekleri sunulacak. Modeller arasında hibrid seçeneğide mevcut.
51903
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,995
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Yeni nesil Mazda 6 , uzunlamasına motor düzeni ve arkadan çekişli yeni bir platform üzerine inşa edilecek.

48 voltluk hibrit sistemli bir Skyactiv-X aracın kalbinde olması bekleniyor. Yeni 6, 2022'nin sonuna yetişmesi tahmin ediliyor.

Bu motor sadece Mazda için yeni bir sistem olmayacak. Skyactiv-X çeşit sıkıştırma-ateşleme benzin teknolojisinin yanı sıra 48 voltluk bir hibrid sistemi de içerecek . 350 beygir gücüne yaklaşan rakamlar olması bekleniyor. Bu, Mazda'nın büyüklüğü için gerçekçi olmayan Ar-Ge yükü gibi görünüyorsa da gelen haberlere göre fazlasıyla gerçek...

Bununla birlikte, Mazda son zamanlarda yeni nesil Lexus IS ve RC için altı silindirli Skyactiv-X'i benimseyebilen Toyota ile ilişkilerini derinleştiriyor . Toyota'nın bütçesiyle, Mazda mühendisleri Elon Musk'u yerel kaynaklı karides büfesi ile Mars'a davet edebilirler. :)

Mazda 6'nın nasıl görüneceğine dair oldukça iyimser tahminler var. 2017 Tokyo otomobil fuarında tanıtılan Mazda'nın Vision Coupe konseptini düşünün. Bu uzun kaput, kısa kupa tasarımı, Mazda'nın baştan çıkarıcı stil dilinin yumuşatılmış çizgileri ve daha ince formları ile örtülü bir şekilde arkadan itiş amacını açıkça yansıtıyor.

Mazda'nın Lexus'u taklit etme ve Mazda 6'yı hem dört hem de iki kapılı gövdelere koyma ihtimali bile var. Vision Coupe'den iki yıl önce geri gidersek ve şirketin o anda hayal ettiği Wankel rotasyonu için gerekenden daha uzun bir kaputu olan Mazda spor otomobil konsepti olan RX-Vision'ı görebiliriz. Çok az motor seçeneği, lüks bir görüntüyü arkadan itişli spor coupe'den daha iyi güçlendirir. Ancak arkadan itişli spor sedan da kulağa hoş geliyor...

Kaynak
Çeviri Mazda Garaj
 

Üst Alt