2015 şubatında bende Yaris varken test etmiştim ve hayran kalmıştım Yakup abi. Yerden yüksekliğiyle tam hafif arazi, köy yolu aracı. Sağlam da. Ön göğüs sert plastik olsa da sıpsıkı geçme olduğundan trim sesi yoktu. İç kalitesi bir Mazda olmasa da, yerden yüksekliği, yüksek oturuş pozisyonu, arabanın iç hacminin geniş olması, intense de cam tavan olması, bagajının baya geniş olması, cüssesine oranla çok az yakması avantaj.
Kesinlikle abi, 6 ya yazık olur. E Asx, Mazda 5 gibi geniş hacimli de. Tek otomatik yok o da bence katlanılabilir.Aynen öyle Mazda 6 ya göre benim için çok çok avantajlı.
Eniştem 3 yıldır biniyor ve yağ, su harici bir gideri olmadı dedi. Bende İstanbul'dan aracı memlekete getirince diyecek söz bulamadım.
Mazda 6 alıp korka korka köy yollarında habere gitmektense bu bana daha cazip geldi.
Acaba ayni asx leremi bindik arac boyut olarak golf ten kucuk.. arkadas ile ölçtük gerci kol ve adım hesabiyla yaptik.. ayrica bagaj olarak da cx5 den baya bir kucuk.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Olcumu kendi ellerimizle yaptik 2012 golf 6 ve 2012 asx. Ve sadece genişliklerini kiyasladik cünķu araclar yan yana dururken ikimizinde aklindan yahu golf daha mi genis diye gecti.Golf'ün içinin ferahlığındandır o izlenim. Bir de ASX de sonuçta C segmenti aralarında aham şaham bir fark olmaz. Asx golften daha uzun, daha yüksek, daha geniş. CX-5 in 500 lt lik bagajıyla kıyaslarsak tabi asx küçük kalır. Ama asx f/p arabası.
ASX.
Headroom (front/rear)1,001/963mm
Legroom (front/rear)1,056/922mm
Boot space (seats up) 419 litres
Boot space (seats folded)1,193 litres
Golf 7
Headroom (front/rear)975/967mm
Legroom (front/rear)1,046/903mm
Boot space (seats up) 380 litres
Boot space (seats folded)1270 litres
Olcumu kendi ellerimizle yaptik 2012 golf 6 ve 2012 asx. Ve sadece genişliklerini kiyasladik cünķu araclar yan yana dururken ikimizinde aklindan yahu golf daha mi genis diye gecti.
Asx 1770 cm.iken
Golf 1786 cm
Mazda 1795 cm
Evet daha uzun olabilir! Daha yuksek ama daha geniş bir arac degil.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Asx sağlam arızasız sorunsuz bir araç, 1.6 mivec atmosferik motor, performansı fena değil, yakıt ekonomik, kronik bir sorunu yok. Göğüste boydan boya yaklaşık bir karış eninde yumuşak malzeme var, kapı üstleri de yumuşak sert karışımı bir malzeme. Göğüs vites kolu kolçak üçlüsü çok demode görünümde ve Mitsubishi parçaları Mazda'dan sonra can yakabilir. Mazda 5 ten geniş değil, Mazda 6 dan hiç değil, bagaj eh işte, biraz derin yükleme alanı sunsa çok daha kullanışlı olurdu.
Vaktindeki distribütör, 1 liralık parçayı 11 liraya sattığı için Mazda nın parçası pahalı olarak yerleşti ufku geniş olmayan dimağlara...Vay arkadaş adım başı Mitsubishi ama parçaya geldim can yakıyor.
Acaba Mazda'ya neden parçası pahalı diyorlar bu markaların yanında ilginç.
Hayırlısı bakalım nasibimize ne çıkacak.