Mazda 323 BJ (1999-03) Yaşadığım Mekanik Sorunlar

leojely

Sessiz
Mesajlar
22
Konum
Kayseri
Araç Markası
1999 Mazda 323 1.5i
Araç Renk ve Tip
Sedan Şampanya
Merhaba, kısa bir süre sonra aracımı hastanesine götüreceğim doktorlar yanlış tespit veya kandırma gibi şeyler yapmaması için hem araçla yaşadığım sorunları anlatmayı hem de burada fikir sahibi tecrübeli insanlardan sorunların sebeplerini öğrenmek istiyorum.
Öncelikle gençlik ateşimi bu araçta atıyorum şuanda. Aracı sürekli zorlama olsun, yüksek devir kullanım olsun, hor kullanma olsun hepsini yapıyorum Allah var yukarıda kötülemiyorum altımda bi fransız arabası falan olsa şimdiye sanayiyi kaç defa boylamıştık fakat motor 225.000'e dayandı 177.000'de almıştım o zamanlar 10 yaşında gibiydi şuan 50 yaşında gibi.
Bahsetmek istediğim sorunlar;
  1. Araç 5000 devirden sonra yığılmaya başlıyor, tork ve beygir üretimi durmaya başlıyor. Kesiciye düşmeden güç üretimi bitiyor yani. Hızlanması 4000 devirden sonra mükemmel oluyordu fakat bu sorun ortaya çıktığından beri aniden motoru dağıtır diye zorlamaya artık korkuyorum. Yaklaşık 1 aydır var bu sorun. Sebebi nedir?
  2. 3'den 2'ye aniden çektiğimde, anidenden ziyade araç 3. devirde 3000 devirde olsun daha iyi hızlanması için 2. vitese atıyorum devir yüksek olduğunda hangi vites olursa olsun dişli sesi geliyor viteste dişliyi hissediyorum debriyaja sonuna kadar basıyorum araç vitese geçiyor fakat geçerken bir sıkıntı oluyor sebebi nedir?
  3. Daha önce konu açmıştım, araç yağ eksiltiyor diye. Muayeneden sonra ortaya çıktı çoğu yerden yağ kaçırıyor. Bu sorunlar nasıl giderilir?
  4. Araç sabah veya akşam ilk çalışmada kayış sesi çıkarıyor, viyaklıyor yani. Bu bazen oluyor bazen olmuyor. Motor ısınmadan aracı 2000 devirin altında kullandığımda da aynı ses çıkıyor. Motor soğukken hafif kullanımda gaz vermeden yavaşça kalkmaya çalıştığımda da aynı ses çıkıyor. Isındıktan sonra hiçbir problem yok. Aynı zamanda bu sesi çıkarırken aracın elektrik aksamları düşük güçte çalışıyor farlar falan kısılıp açılıyor şarj dinamosu ile alakası olduğunu düşünüyorum.
  5. Direksiyonu herhangi bir açıya tam çevirdiğimde direksiyon pompasından garip bir emme sesi geliyor. Araç o pozisyonda ne kadar durursa emme sesi çoğalıyor.
  6. Yine aynı şekilde aracın direksiyonu tam kırıp dönerken çatır çatır sesler geliyor alt takımın ordan. Sadece tam kırınca çıkıyor bu sesler.
  7. Sinyal yaktığımda veya herhangi elektrik isteyen bir şey yaptığımda radyonun üstündeki saat kısmı durumdan etkileniyor.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Not: Şanzıman kulağım hasarlı.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,985
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
3. Hangi keçe ve contalardan yağ kaçağı varsa değiştirilecek.

4. Şarj dinamosunın kömürlerini ve aracın ana şasi kablo bağlantısını kontrol ettir.

5. Direksiyonu o pozisyona getirmemeye özen göster.

7. Bkz. madde 4
 

Üst Alt