Yerli otomobil forumunda Güneş'e bir soru sormuştunuz, bürokrasiye güvensizlik duyduğunu söylemesi üzerine....
Ben bazı örnekler verdim ama bana cevap vermemeyi seçmiştiniz.
Burada da çok bariz bir örnek ortaya çıktı. Bakanımız dedi ki, biz vergiyi motor hacmine göre aldığımız için vergi kaçağı yoktur. Bu sebeple VW tüm araçları geri çağırıp, modifiye edecek, gönüllü olarak yapacakları için başka bir şeye de gerek olmayacak.
Yani deniliyor ki, diğer ülkelerde vergi kaçağına sebep olduğu için daha fazla tantana oluyor. Şimdi örneğimize ait ortaya çıkan sorular şöyle;
1- Biz en başında hangi sebeple motor hacmine bağlı vergi sistemini oluşturmuştuk? Çevreye verdiği zarar anlamında değil miydi? Bu sebeple yıllardır arkadaşlar artık motor hacminin çevre kirliliği ile bir ilgisi kalmadı, değiştirin şu kriteri denilmiyor mu?
2- Yıllık vergi ve ÖTV çevre kirliliğine göre alınıyorsa, bu olay ile de motor hacmine göre alınan verginin çevreyi artık korumadığı ortaya iyice çıkmışsa, bu vergi sistemi değişecek mi acilen?
3- Ülkemizin tek kriteri vergi toplamak mı? Yoksa konulara çevre kirliliği, insan sağlığı gibi modern bakış açılarından da bakıyor muyuz? Daha doğrusu neden bakamıyoruz?
4- VW modifikasyonları bitirdiğinde, bu modifikasyonların etkili ve efektif olduğunu Türkiye'de hangi kurum, hangi kritere göre test edecek?
5- Uygulanan hatalı vergi sistemi güvenliği ve sağlığı tehdit eder mi? Ediyorsa ne yorum yapabiliriz? Bu konu ile ilgili uzmanlar ısrarla uyarı yapıyorsa ve bürokrasi dinlemiyorsa, Güneş arkadaşımız haklı değil mi?