Selamlar. Uzun zamandır yoktum ara ara takip ediyor olsamda
Herkese merhabalar, umarım iyisinizdir.
Şöyle bir bilgi paylaşmak istedim. Vuruntu sensörü öncesi motor ısınana kadar bir titreme ( vites d konumunda iken yarım/tam fren yada rölantide gidiyorken) araçta ciddi bir titreme vardı. Bazen gaz kesiyor bazen gaz yemiyordu. Sensörü değişirken emme manifolt contası değişti ve %80 oranında bir iyileşme oldu. Havaların soğuması ile ciddi bir artış tekrar oldu ve titreme araç dışından bile hissedilir derecedeydi. Motor ısındıktan sonra bu problem minimum seviyeye iniyordu. Bu gün bir ustamıza danıştım. Kendisi direk nokta atışı ile manifolta giren lpg nozullarından kaçırıyor olabilir dedi ve 2. sıradaki nozuldan ciddi bir hava kaçağı mevcut olduğunu tespit ettik. Ustamın 2 önerisi oldu. Ya manifoltu değiştirmek yada hızlı yapıştırıcıyla tamir etmek. Ben şimdilik 2. seçeneği tercih ettim ki sebebi şu diğer 3 gözde de yapıştırıcı mevcuttu. Araç tam soğumadan denedim şu an şikayetlerimin hiç biri yok. Öğlen saatlerinden beri araç dışarda 1 saate tekrar çalıştırıp deneyeceğim problem çözüme kavuştu mu diye.
* Lpg'de daha istikrarlı çalışıyorken benzinde çok daha sıkıntılıydı. Şuan aynı seviyede çalışma prensibi.
Düzelmemişse tekrar paylaşımda bulunacağım.
Bilgilendirme amaçlı paylaşmak istedim
Saygı ve esenliklerle