Mazda 323 BA (1994-98) Practica Emniyet Kemeri Değişimi

usabuncu

1998-Mazda 323P BA - Kermit
Mesajlar
7
Konum
İzmir
Araç Markası
1998-Mazda 323P BA
Araç Renk ve Tip
Petrol Yeşili-Hb
Saygıdeğer Arkadaşlar,

Önceki başlıklarda bilgi aradığımda ön koltuk emniyet kemeriyle ilgili bir bilgi bulamadım. O nedenle ileride arayan olursa diyerek konu açmak istedim.
323BA practica araca sahibim, ön sağ ve sol koltuklarda emniyet kemeri ani fren yaparsam tutuyor ancak geri toplaması aşırı yavaş ve makara kısmını değiştirmek istiyorum, emniyet kemerini yaptırtmak için izmir'de 2 kaportacıya gittim . Onlar döşemeciye yönlendirdi . Döşemecilerden bir tanesi tofaş emniyet kemeri takılamayacağını orjinal parçayı bulmam gerektiğini bir diğeri mazda servisine gitmemi söyledi.

Yarın izmir'de parçacıları da arayıp emniyet kemerinin makarasını soracağım practica için orjinal parçayı bulacağımdan endişeliyim çünkü internette bir tane bile ilan bulamadım. İnternetten aradığımda hep çıkma parçalar çıkıyor ve konu güvenlik olduğundan siz mazdacıların deneyimlerinden yararlanmak istiyorum.
Familia ön koltuk emniyet kemeri practica'ya uyar mı acaba?

saygılarımla,
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,831
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Makarayı söküp, parçacılarda karşılaştırma yaparak araştırırsan mutlaka bulunur diye tahmin ediyorum.
 

aurora

(Can)
Mesajlar
3,774
Konum
İzmir
Araç Markası
2001 - Mazda 626
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Kemerin tamamını açıp, önce güzelce temizleyip ardından silikon sprey sıkarak denediniz mi? Ben bu şekilde 3-4 kemer halletmiştim. Eski aracımdaki de sizinki gibi toplamıyordu, yine bu şekilde hallettim 2 sene rahat götürdü, tekrar sarmamaya başlayınca yine sadece silikon spreyle çözmüştüm.
 

usabuncu

1998-Mazda 323P BA - Kermit
Mesajlar
7
Konum
İzmir
Araç Markası
1998-Mazda 323P BA
Araç Renk ve Tip
Petrol Yeşili-Hb
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Silikon uygulaması yaptım herhangi bir değişiklik olmadı.

İzmir'de yedek parçacıların büyük kısmını aradım, gittim sordum vs. Emniyet kemerini sıfır olarak bulamadım ve çıkmacılara yönlendirdiler. Çıkmacılarda practika olarak yoktu ama familia olarak bulunuyordu. Aslında gönlümden geçen sıfır emniyet kemeri almaktı ancak çıkmacıdan almadan önce arka koltuk emniyet kemerini söküp öne takabilir miyim? acaba diye düşünmeye başladığımdan arka koltuk ve ön koltuk yan panellerini sökmeye karar verdim.

Paneli açtığımda gördüm ki zembereğin dibinden çektiğimde kemer hızla geri topluyordu. Bu nedenle youtube üstünden yabancı bir vatandaşın videosunda gördüğümü uygulamaya karar verdim:

" Adam önce emniyet kemerini bulaşık deterjanlı bir suda 15 dakika bekletiyor sonrasında silikon uyguluyordu". Pek olacağına inanmayarak kemeri tamamını zembereğinden çıkarıp bir işkence yardımıyla sıkıştırıp geri toplamasını engelledim. İlk önce bulaşık deterjanlı suda 15 dakika beklettim. Kurumasına izin verip sonrasında silikonlu sprey uyguladım ve kemerin zembereğini elektrikli süpürgeyle çekip içine silikon sıktım. Şu an sıfır km araba gibi geri topluyor. Hatta şoför tarafı biraz daha iyi çalışıyor tek emniyet kemeri alsam yeter diyordum. Şimdi şoför tarafına da yapmaya karar verdim.

Kemeri yıkamaya nasıl karar verdiğimle ilgili bir video ve ileride benzer praktica aracı olanlar sökmeden görebilmeleri için ön ve arka emniyet kemeri
fotoğraflarını ekliyorum.

Video:
 

Ekli dosyalar

  • IMG_4239.JPG
    IMG_4239.JPG
    55.8 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_4240.JPG
    IMG_4240.JPG
    53.5 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_4243.JPG
    IMG_4243.JPG
    117 KB · Görüntüleme: 40

Üst Alt