Mazda 3 BM Skyactiv Otomatik Ayna Katlama Ve Cam Kaldırma Modülü

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
Makyajlı kasadaki son durum net olarak nedir bilmiyorum ama BM kasalarda otomatik ayna katlama yok. Neredeyse tüm caponlarda -her ne sebeptendir bilinmez- camlar uzaktan kumanda ile kontrol edilemiyor, sürücü kontrol düğmelerinden de sadece sürücü camı tam otomatik olarak inip kalkıyor. Bu durumlara kökten çözüm bulabilmek için yaptığım araştırmalarda tam da bizim guzulara uygun bir modül buldum. Tabi ki de Ali amcadan :D
Modülümüzün linkini buraya bırakıyorum ve link giderse diyerekten ekran görüntüsünü de ekliyorum:
CHSKY Mazda 3 Cam Kaldırma ve Katlanır Ayna modülü
Adsız.jpg


Şimdi gelelim nasıl yapılır konusuna :) Sürücü tarafındaki kapı döşemesini söktükten sonrası yap boz gibi zaten toplam 15 dk işçilik mevcut :)
1.jpg

Öncelikle yeşil yuvarlak ile gösterilen yerdeki kapağı nazikçe çekerek çıkarıyoruz ve vidayı söküyoruz. Sonra yeşil ok ile gösterilen yerdeki kauçuk kaplamayı kaldırarak altındaki vidayı söküyoruz. Sarı oklarla gösterilen yerlerden kapı döşemesini sırayla kendimize doğru çekerek klipslerden kurtarıyoruz, çekerken çok aşırı güç uygulamadığınız sürece klipsler pek kırılabilecek gibi değiller. Sayılarını tam olarak hatırlayamıyorum o yüzden bu konuda bilgi veremeyeceğim maalesef. Ancak düşeme serbestleşmiş gibi hissedilene kadar bu çekme işlemine devem edin, araya alinizi sokarak kontrol edin. En son sağ en üstte (6 yazan okun da üzerinde) sivri olan bölgede 2 adet klips var onları da söktükten sonra döşemeyi altta tutarak nazikçe yukarıya doğru kaldırarak tamamen kapıdan serbestleştirmiş oluyoruz. Dikkat edin arkada kontrol düğmelerine giden ve kapı koluna giden kablolar var, o yüzden onları sökmeden tamamen ayırmaya çalışmayın.
IMG_20180729_135846.jpg

Her aşamayı fotoğraflamayı unuttuğum için kusura bakmayın, çok sıcaktı hızlıca halletmem gerekti :utan: Döşemeyi sökünce sarı ile işaretli olanlar hariç görüntü yaklaşık olarak bu şekilde. Yeşil yuvarlakların olduğu yerlerde bazı klipsler kalmış olabiliyor, bunları trim sökme aparatları ile sökmemiz lazım, yoksa kapıyı tekrar kapatamayız. Hepsini söktükten sonra kapıdaki yerlerine yerleştirin ki kayıp olmasın ve sonra takması da kolay olsun. Toplamda 5 adet bağlantı bulunmakta, bunları da sarı rakamlar ile işaretledim. Kapıdakı düğme grubunu deneme amaçlı döşemeden ayırarak bağlantılarını sağlayıp denedim bu nedenle orada sallanıyor olarak görüyorsunuz. O düğmeleri en son takacağız, deneme amaçlı siz de önceden takıp deneyebilirsiniz :)
1 numaralı soketi söktüğünüzde araba çıldırdı zannedebilirsiniz, eyvah ben ne yaptım diye üzülebilirsiniz, çünkü tüm kapı kilitleri açılıp kapanmaya başlıyor çılgınlar gibi, o yüzden onu söker sökmez cihazla gelen kablodaki karşılığını hemen takmanız lazım, takar takmaz her şey normale dönüyor :)

IMG_20180729_135905.jpg


Cihazın esas kontrol ünitesi azıcık büyükçe :) Trim sesine yol açmasın diye bir yere sabitlemek gerek, o yüzden biraz arkasına yükselti vermek amacıyla 2 kat karton koyarak izolasyon bandı ile tamamen sardım ve arkasına çift taraflı bant yapıştırarak kırmızı ile işaretli dikdörtgen alana sabitledim. Diğer sallanan tüm kabloları da cırt cırt kelepçe ile mümkün mertebe sabitledim ki en ufak bir titreşimde ses yapmasın.
IMG_20180729_135930.jpg

Daha önce de belirttiğim gibi deneme amaçlı taktığım yeşil ve mavi oklarla gösterilmiş soketleri deneme bittikten sonra cam düğme grubundan söküyoruz ve döşemeyi tekrar monte ediyoruz. Cam düğme grubu dışarıdan geçme şeklinde olduğu için onu en son takacağız çünkü kablolara daha kolay o şekilde ulaşılıyor.
Gönül isterdi ki daha fazla fotoğrafla daha ayrıntılı anlatayım ancak döşeme ile ilgili çektiğim fotoğrafları bulamadım, diğer kısımları da şartlardan dolayı çekmeyi unutmuşum, bence bu kadarı ile bile rahat bir şekilde yaparsınız diye düşünüyorum.


Bu modülün yaptıklarına bakacak olursak:
1- Araç kilitlendiğinde açık olan tüm camlar otomatik olarak kapanıyor (keyless giriş çıkış olsa dahi - yani anahtara basmadan kilitlense dahi camlar kapanıyor)
2- Araç kilitli iken Aç-kilitle-Aç şeklinde kumanda düğmelerine basıldığında camlar önden arkaya doğru çifter çifter inmeye başlıyor, istediğiniz noktada bir kilitle tuşuna basarak inmeyi durdurabiliyorsunuz.
3- Sürücü tarafındaki düğme grubundan herhangi bir cam için 0,5 sn tuşlara basarak tamamen açılana kadar ya da tamamen kapanana kadar otomatik ilerliyor. Yani tüm düğmeler auto fonksiyonu kazanıyor.
4- Kilitle-Aç-kilitle sırasıyla bastığınız zaman tüm camlar 1 parmak açılılyor ve içeride hava sirkülasyonu sağlıyor
5- Aynalar, araç kilitlendiğinde (kumanda ya da keyless giriş çıkış ile farketmez)otomatik olarak kapanıyor, araç kilidi açıldığında otomatik olarak açılıyor.
6- Açtığınız camları yine uzaktan kilitle tuşuna basılı tutarak kapatabiliyorsunuz.
Ana fonksiyonları bunlar, başka bir-iki fonksiyonu varsa da hatırlayamadım şimdi :)
Bir faydamız olduysa ne mutlu :)
 
Son düzenleme:

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,898
Konum
Mudanya
Sen ne ara yaptın bunları, doktor yavaş :D

Eline sağlık, araştırma, temin etme ve montaj için emeklerine sağlık.

Video hani?
 

slymncmgz

Katılımcı
Mesajlar
974
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda3 2014 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
Sen ne ara yaptın bunları, doktor yavaş :D

Eline sağlık, araştırma, temin etme ve montaj için emeklerine sağlık.

Video hani?
O kadar hızlı yaptım ki video çekemedim :utan: O kadar kolay olacağını düşünmemiştim. Ama benzer bir modülün montaj videosu var bulursam ekleyeyim ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hiç beklenmeyen hareketler bunlar böyle.yapma böyle bi hoş oluyorum cnm.
Zamanım olsa daha değüşük şeyler de var sırada :)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
BN kasada yani bizim makyajlı kasada otomatik ayna katlama var. Güzel çalışma olmuş, eline sağlık Süleyman.
 

Holydao

Benlik bi durum yoksa çıkıyorum!
Mesajlar
1,898
Konum
Antalya
Araç Markası
2016 Honda HR-V
Araç Renk ve Tip
Beyaz - SUVcuk
Dev hizmet
Elinize saglik

E6553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

IraArel

Sessiz
Mesajlar
51
Konum
Niğde
Araç Markası
2015 - Mazda Cx-3
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Bu modülden satan var mı?
Veya aliexpressde daha uygun fiyata olanı var mı?
 

Üst Alt