Mazda 6 GH (2007-13) MZR 2.0 DISI Motor Lpg Uyumu

kemal1963

Katılımcı
Mesajlar
713
Konum
Bursa
Araç Markası
Subaru Forester XT2016
Araç Renk ve Tip
Kahverengi - SUV
arkadaşlar merhaba,

biraz araştırdım ama tam bilgi bulamadım, 2011-12 model mazda 6 için lpg uyumu nasıldır? taktıran,kullanan, araştıran var mıdır? yeni nesil tek noktadan püskürtmeli (direk enjeksiyon galiba) motor olduğu için sıvı lpg (tsi-gdi motorlara takılan) uyumlu diyorlar ama internette bu motor ile ilgili fazla bilgi'de yok.
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Arkadaşım epey araştırmıştı, en son dolar uçmadan önce 3500-4000 civarı bir kit bulmuştu uyumlu olan, Antalya dan bir Mazda kullanıcısı ise uygun kiti takmış ve aktif kullanıyordu, bir sorun olmadığını belirtmişti
 

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
FSI,TSI,GDI,TFSI,DISI Motorlar aynı mantık ile çalışıyorlar. Yüksek basınçlı enjektörleri direkt yanma odasına yakıtı püskürtürler. Lpg kitleri var ama fiyatları biraz pahalı.

"Direkt Benzin Enjeksiyonu,
Direkt benzin enjeksiyonlarında yakıt, 100 bar üzerindeki maksimum basınçla doğrudan yanma odasına püskürtülür.
Emme manifolduna (emme borusuna) gerçekleştirilen konvansiyonel enjeksiyonla kıyaslandığında bu yöntem önemli ölçüde daha hassastır ve ayrıca valflerin açma sürelerinden bağımsız çalışır.
Özel bir yanma odası geometrisi, yakıt ile hava karışımının optimum şekilde karşımasını sağlar. Direkt benzin enjeksiyonlu motorlar, yüksek verimlilik seviyeleriyle ön plana çıkıyor. Eşit performanslı ve konvansiyonel enjeksiyon teknolojisine sahip motorlarla kıyasla uygun sürüş tarzında yakıt tasarrufu yüzde 15’e kadar ulaşabilmektedir."

direkt enjeksiyon.jpg
 
Son düzenleme:

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
Sıvı sistemler olur ama onların da fiyatları malum. Direkt enjeksiyon kitlerinin de uygun olması gerekiyor araca özel diye biliyorum. TSI'larda yanma odası sıcaklığı yükseldiği için bobini 80bin km. gibi yakıyor. Sıvı sistemlerde durum nasıl bilemiyorum.
 

Üst Alt