Aracım 2012 dizel impressive.
Rölantide çalışırken sarsıntı ve ses konusuna çok takılıyorum ve bunun için bazı işlem-onarımlar da yaptırdım ama sebebini net olarak kestiremediğim bir tıkırtı var. Bu ses çoğunlukla klima açık olduğu zaman geliyor. Hatta klima kompresörü devreye girdiği zaman net bir şekilde " tık tık" diye saniyede 3-4 tekrar şeklinde duyuluyor araç içinden. Öncelikle klima kompresör kasnağını dinledik oradan değil. Daha sonra bu sesin klima açık olmadığı zamanlarda da ara ara uzun yoldan gelip durduğumda rölantide frene basılı iken de az miktarda geldiğini fark ettim. Arabayı lifte çıkardım klimayı açıp. Steteskop ile tek tek dinledim klima kompresörü, alternatör, krank kasnağı, gergi rulmanları hepsi normal. Bu sırada yanıma çırak geldi o da dinlerken sesin şanzıman tarafından geldiğini söyledi. Şanzıman takozunu söktük yeniden çalıştırdık bu defa araba rölantide sıfır sarsıntı ile çalışmaya başladı(ben daha sarsıntılı olacağını düşünmüştüm) ama ses yine devam ediyordu. Son olarak usta da dinledi ve sesin kaynağının volan olduğunu söyledi. Sizin bu veya buna benzer bir problemle ilgili tecrübeniz var mıdır acaba? Çok uzun oldu kusura bakmayın.