Çıkan devirdaimin üstünde marka vs. yazmıyordu kürekleri metal değildi plastik alaşımlı bişey gibiydi. Devirdaimde 10 kol varsa 5 tanesinin kürek kısmı yoktu. Erimiş yada parçalanmış. Dengeli birşekilde erimediği için kalan kolar su pompalarken balans yapıyormuş ses o yüzden olabilir.
Neyse Gmb marka devirdaimi taktık ilk marştan itibaren heryere su bastı. Ne hava yaptı ne bişey radyatörden ekledik sadece.
Gelelim trigere ve devirdaime ne lanet birşey kolum bacağım ağrıdı bi alttan vida sök bi üstten. O motor takozunu oraya koyanı bi bulsam neysee
Söktüm attım takozu çok kızdım.
Yalnız kafama takılan birşey var orjinal gergi yayı almıştım onu taktım ama azcık bişey geriyor kayışı. Ali usta bunda bi gariplik var dedi takma dedi başka yay buldu o güzel geriyordu ama ben onu söktüm yine orjnali taktım. Ali ustanın bulduğu yayı da yanıma aldım belki değişirim die. senteyi oturttuk eksantrikler arası kayış gerginliği herşey güzel ama o hareketli bilya yeterince germiyor alt kısım biraz boş gibi. 100 km yol gittim sıkıntı olmadı ama şüpheliyim. Çıkan yayla ve kayışa baktım kayışlar birebir aynı. çıkan yayda aynı ama gerile gerile uzamış. yeni aldığımdan daha uzun. Orjinal triger grafiğine baktı Ali usta sistemiden. Yay ilk takıldığında takılı haldeki uzunluğu 3.66cm olur yazıyor. Benimki takılı halde o kadar uzun olmuyor. Çıkan yay desen zaten takılmadan bile 3.5 cm olmuş gerile gerile. o tutuyorsa bu hayli hayli tutar diye taktım gitti orjnalini. [member=41]aliparlar1983[/member] abi burada senin fikrine göre elimde bulunan tam kıvamında geren yayı takacam ya da takmayacam. Senin bu kısımdaki tecrüben neydi?
Bide su eksiltmemesine rağmen nolur nolmaz belki conta da gitmiştir diye İlaçla radyatör suyunu kontrol ettirdim Ali ustaya. Conta sağlam sorun yok.
Şu anda emekli memurda sorun yok herşey normal ama benim içimde o yay kurdu var.