Xedoscan'ı biliyorsunuz. Beni de biliyorsunuz. Ekonomik nedenlerden dolayı guzudan ayrılma düşüncem ağır basmaya başladı bu sıralar. Aciliyeti olan bir konu yok şuan fakat Xedos veya bu segmentte araç arayanların da dikkate alması gereken bir guzu olduğunu düşünerekten ilana koyuyorum.
Guzunun forumumuzdaki konu sayfası burada:
Xedoscan yaklaşık 2,5 yıldır benimle ve ilk aldığım dönemlerde baştan sona aracı elden geçirdik. Özellikle motor ve ön düzen kısmında köklü bakımlar oldu.
Sonrasında kendi çabalarım doğrultusunda kabin içinde temizlikler / tamiratlar / makyajlar ve büyük oranda yurtdışı kaynaklı aksesuar tarzında yenilemeler yapmaya çalıştım.
Araca bakım yapılırken yanında olmayı istediğimden ve bu yüzden fırsat bulamadığımdan dolayı son bakımları açıkçası sarktı. Buna rağmen geçen haftalarda vizeden sorunsuz bir şekilde geçti. Eğer ki satışa kadar bakım yaptıramamış olursam şuan hazırda bulunan bakım malzemeleri alıcıya verilecek ve tüm masraflar tarafımca karşılanacaktır.
Fotoğraflarda detaylar görünmediği için artısını eksisini gösterdiğim kısa bir video çektim. Onu da buradan izleyebilirsiniz:
Sarı sitedeki de ilanı hemen aşağıda. Orada da detaylar mevcut.
İlan sayfasında olmayan güncel fotoğrafları da şuaraya ekliyorum.
Guzunun forumumuzdaki konu sayfası burada:
Yeni Bir Mazda, Yine Bir Mazda // Xedos 9 Xedoscan
Yıllaaar yıllar önce @MX9 Ahmet Ağabeyim ile Tosun Usta'nın orada tanışmıştık ve o zamanlar kendisi forumda değildi, zaman geçince sonradan forumda da rast gelmiştik. Utanarak söylüyorum ki o güne kadar açıkçası Xedos 9 diye bir modelin varlığından haberim yoktu. Belki görmüşsem de 626'nın bir...
www.mazdagaraj.com
Xedoscan yaklaşık 2,5 yıldır benimle ve ilk aldığım dönemlerde baştan sona aracı elden geçirdik. Özellikle motor ve ön düzen kısmında köklü bakımlar oldu.
Mazda Xedos 9 Motor ve Şanzıman Periyodik Bakımı
Merhaba Dostlar, Xedoscan'ın ilk motor-şanzıman bakımının büyük bir kısmını bugün, molalar da dahil 9 saatlik bir çalışma ile tamamlamış bulunmaktayız. Aslında ilk hafta yapılacaktı bu bakım fakat bazı aksiliklerden dolayı ilk defa bir araç aldıktan üç hafta gibi geç bir sürede fırsat oldu...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Fren Sistemi Bakımı ve Rulman & Disk & Balata Değişimi
Xedoscan'ın lastik değişimi sonrası geçmeyen yüksek hızlarda titreme probleminin nedenini sol ön poryanın yamuk olmasından kaynaklandığını zar zor çözmüştük. https://www.mazdagaraj.com/konular/mazda-xedos-9-lastik-secim-seruveni.8900/#post-261982 "Zar-zor" diyorum çünkü bu aşamada ön...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Lastik Seçim Serüveni
Xedoscan'ı almaya karar verdiğimizde lastiklerinin kötü olduğunu biliyorduk. Üzerinde 2011 üretimi Michelin marka lastikler vardı. Diş kalınlıkları yeterli olsa da lastik üzerinde çatlaklar mevcuttu ve üretim tarihi de bir hayli eskiydi. Xedos'un eski sahibiyle konuştuğumda lastiklerin çok hız...
www.mazdagaraj.com
Sonrasında kendi çabalarım doğrultusunda kabin içinde temizlikler / tamiratlar / makyajlar ve büyük oranda yurtdışı kaynaklı aksesuar tarzında yenilemeler yapmaya çalıştım.
Mazda Xedos 9 Deri Direksiyon Değişimi, Bakımı, Onarımı ve Boyama İşlemleri
Daha önce şurada konusu geçen direksiyon boyama ve onarım işini 626 guzum için paylaşmıştım. Bu sefer de hemen hemen aynı yöntemler ile Xedoscan'ın direksiyonunu yeniledim. O yüzden hızlıca bir anlatım yapacağım, detaylar için diğer konudan da faydalanabilirsiniz. ;) @incirinaltı Mustafa...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Gösterge Paneli Sökümü, Tamiratı ve Aydınlatma Yenileme
Dikkat: Bu konu ağır işsizlik, laz inadı ve acı tecrübe içerir. :p Xedoscan'ı aldığımda mevcut problemlerinden biri de benzin göstergesinin olması gerekenden yaklaşık çeyrek depo az göstermesiydi. Daha önce motor/mekanik bakımları yapılırken tank içindeki şamandıra sökülerek kontrol edilmişti...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Cam Düğmeleri ve Ayna Kumandası Aydınlatma
Geçen haftalarda Xedoscan'a içeriden bagaj açma tuşu montajı yapmak için (konusu burada) hazır kapı döşemesi sökük iken cam açma tuşları aydınlatması üzerine bir kaç deneme yapmak istedim. Daha önce @MX9 Ahmet Abi Melahat'ine yapmıştı farklı bir yöntemle. Ben de eski guzuma bir şeyler yapmaya...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Bagaj Açma Tuşu Montajı
Uzun zamandır vakit sıkıntımdan dolayı guzumla ilgilenemiyordum ki havaların da ısınmasıyla birlikte kendim üstesinden gelebileceğim ufak tefek işlerin ucundan tutarak kaldığım yerden devam etmek istedim. Milyarlarca Xedos tutkunlarını daha fazla bekletmeden konuya giriyorum hemen... Öhöööm...
www.mazdagaraj.com
Mazda Xedos 9 Panjur Çeşitleri ve Panjur Değişimi
Daha önce şuradaki konuda Xedos 9'ların modellerine göre kimi değişikliklerin olduğunu söylemiştim. Xedoscan'da olmayan 98-2000 yıllarındaki (III. versiyon) küçük makyaj değişikliklerine bir yenisini daha ekledim bugün. Açıkçası eski panjur bir tık daha fazla hoşuma gitmesine rağmen, bu yeni...
www.mazdagaraj.com
Yeni Bir Mazda, Yine Bir Mazda // Xedos 9 Xedoscan
Teşekkürler abi. Cam filmi şart ama gel gör ki kurallar/kanunlar bazen sıkıştırıyor insanı. :( Sağol kardeşim. Darısı başına... ;) Sen de bir Xedos aldığında hep müsait olacağım... :cool: Cam filmi mevzusunda, kapı gibi reyiz var... O iş bizde raad ol sen... :huhuu:
www.mazdagaraj.com
Araca bakım yapılırken yanında olmayı istediğimden ve bu yüzden fırsat bulamadığımdan dolayı son bakımları açıkçası sarktı. Buna rağmen geçen haftalarda vizeden sorunsuz bir şekilde geçti. Eğer ki satışa kadar bakım yaptıramamış olursam şuan hazırda bulunan bakım malzemeleri alıcıya verilecek ve tüm masraflar tarafımca karşılanacaktır.
Fotoğraflarda detaylar görünmediği için artısını eksisini gösterdiğim kısa bir video çektim. Onu da buradan izleyebilirsiniz:
Sarı sitedeki de ilanı hemen aşağıda. Orada da detaylar mevcut.
sahibinden.com user login
www.sahibinden.com
İlan sayfasında olmayan güncel fotoğrafları da şuaraya ekliyorum.
- Marka
- Mazda
- Model
- Xedos 9
- Model Yılı
- 1998
- Yakıt
- Benzin
- Vites
- Otomatik
- Kilometre
- 274000