MX9
Ahmet TEKİR
Birinin Xedos 9 alınır mı sorusuna cevap vermek o kadar kolay mı? Ben bu soruyu bir tek ustama sordum. O da al dedi. Zaten xedos benim idealimde olan bir arabaydı. Aldım ve mutluyum. Ancak işin nakdi yanı önemli gibi görünse de daha önemli yanı usta meselesi. Bir de bu arabaya kendinizden de birşeyler katmanız gerekiyor. Sadece ben binerim sorunu olursa ustalar zaten çözer demek yetmiyor. Bazen sorunu sizin araştırarak çözmeniz gerekiyor. Tabi parça tedariki konusunda da biraz cesur davranmak gerekli. Ben bazı ufak tefek parçaları kendim de temin ettim tabi. Mesela distribütör aldım çıkma japonyadan şimdi yolda. Yenisi 5.000 liranın üzerindeydi. Falan filan bu arabaya bineceksen usta, tedarik sorunların çözümlerini internet forumları, workshoplar gibi kanallar üzerinden kafa yorma gibi işletme maliyetlerini de hesaba katmak gerekir. Bi elektrik sorunu için elektrikçiye gidersin adam ilk defa araba görmüş gibi bakar kalır. Ne yazık ki bu tip arabalarda aşılamayan en büyük sorun yine beşeri oluyor.