Mazda Motor Yağı Önerisi

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Üstatlar merhaba, Pazartesi için Merser'e periyodik bakım randevusu aldım. Hangi yağı kullanacaksınız diye arayıp sordum Castrol kullanıyorlarmış. Kendi yağımı getirsem koyar mısınız dedim, olur dediler. Bunu almayı düşünüyorum ne dersiniz?
Araç 2015 Mazda 31.5 Skyactive-G Km:120000

Ekli dosyalar

• sdsc.png
    sdsc.png
    347.9 KB · Görüntüleme: 16

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Üstatlar merhaba, Pazartesi için Merser'e periyodik bakım randevusu aldım. Hangi yağı kullanacaksınız diye arayıp sordum Castrol kullanıyorlarmış. Kendi yağımı getirsem koyar mısınız dedim, olur dediler. Bunu almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Skyactiv-G için;

Moderatörün son düzenlenenleri:

Ozanihat

Katılımcı
Araç Markası
2016 - Egea 1.6 E-Torq
Araç Renk ve Tip
Füme - Sedan
Daha önce 0w20 kullanılmadıysa eksilme takibini yapmanız sağlıklı olur. Ben 80 binde 0w20 koydum eksilme olmadı ayrıca.

Jinba ittai

Sessiz
Araç Markası
1999-Mazda 323f Astina
Araç Renk ve Tip
Bordo HB
Herkese iyi günler. Mazda 323 bj kasa 1.8 Fp/Fs motor aracımın yağ soğutucusunu iptal ettim. Şuanda sağlık sorunları nedeniyle Mersindeyim, burada havalar 35 derecenin altına düşmüyor, haliyle günlük kullanımda aracın yağı bayağı inceliyor ve ısınıyor, aracın motoru yeni rektifiye edildi. 10/40 lubex kullanıyorum. Sizce hangi marka kaç/kaç yağ kullanmalıyım.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Herkese iyi günler. Mazda 323 bj kasa 1.8 Fp/Fs motor aracımın yağ soğutucusunu iptal ettim. Şuanda sağlık sorunları nedeniyle Mersindeyim, burada havalar 35 derecenin altına düşmüyor, haliyle günlük kullanımda aracın yağı bayağı inceliyor ve ısınıyor, aracın motoru yeni rektifiye edildi. 10/40 lubex kullanıyorum. Sizce hangi marka kaç/kaç yağ kullanmalıyım.
Eksiltme yoksa 10-40'a devam edebilirsin. Eksiltme varsa da yağı kalınlaştırıp gözlem yapabilirsin ama kalınlaşan yağın lifter sesi yapma ihtimali var.

Jinba ittai

Sessiz
Araç Markası
1999-Mazda 323f Astina
Araç Renk ve Tip
Bordo HB
Eksiltme yoksa 10-40'a devam edebilirsin. Eksiltme varsa da yağı kalınlaştırıp gözlem yapabilirsin ama kalınlaşan yağın lifter sesi yapma ihtimali var.
Ustam, yağ eksiltmemiz yok ama külbütörün eksantrik tarafından kesemediğim bir yağ kaçağı var, soğuk havalarda kaçırmıyor ama sıcak havada sızıntı yapıyor, külbütör contasını ve vidalarını sıfır taktık, ama yinede kaçak yapıyor.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Ustam, yağ eksiltmemiz yok ama külbütörün eksantrik tarafından kesemediğim bir yağ kaçağı var, soğuk havalarda kaçırmıyor ama sıcak havada sızıntı yapıyor, külbütör contasını ve vidalarını sıfır taktık, ama yinede kaçak yapıyor.
Yağ ne olursa olsun o contanın görevi sızdırmamak olduğuna göre contanın hatalı olabilme ihtimali aklıma geliyor. :rolleyes:

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
Adem usta en son 5W40 koydu benim araca. Artık 5W40 kullan dedi. İsmail usta da 5W30 kullanabilirsin diyor. Ne yapıyorum ben şimdi 5W30 mu 5W40 mı:D Birde motul almayı düşünüyorum bir kaç çeşit motul var. Hangisini önerirsiniz:)

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Adem usta en son 5W40 koydu benim araca. Artık 5W40 kullan dedi. İsmail usta da 5W30 kullanabilirsin diyor. Ne yapıyorum ben şimdi 5W30 mu 5W40 mı:D Birde motul almayı düşünüyorum bir kaç çeşit motul var. Hangisini önerirsiniz:)
100 bin üstü lpgli motor 5-30 ile hele ki otomatik değilse eksiltme yapmaya başlar... Eksiltme varsa 5-40 ile kalınlaştırma yapmak en doğrusu olur.

Üst Alt