Neden bu ekranı bu kadar ciddiye alıyorsunuz, hele ki Mazda da?
Ben nerdeyse 10.000 kmdir ortalama tüketimi sıfırlamıyorum artık. Konu fabrika verisi hesaplamadan çok daha saçma hatalardan kaynaklanıyor. Kullanıcılar genelde ekrandaki değerle gerçek değerin tutmadığından yakınıyor. Sky serisinde de dpf için çok sık rejenerasyon yaptığı için artan tüketim ve rejenerasyon sırasında fark edilmeden stop etme neticesinde motor yağına mazot karışması gibi durumlar var. Kitapçıkta yazandan fazla tüketiyor diye şikayet edecek kullanıcı sayısı çok çok düşüktür.
@Murat Yılmaz ın dalga geçtiği hesaplama olayını 5 yıldır kullandığım, artık el atmadığım yeri kalmayan BL dizel aracımdan örnek vereyim de boşuna ekranda değer tutmuyor diye hayıflanmayın. Ortalama tüketimi sıfırlıyorum, aracı stop edip kontağı açıyorum. Aracı çalıştırmadan bekliyorum bir süre... 1-2 dk içinde ortalama tüketim 99,9 lt/100km oluyor. Ben şimdi çalışmayan araca 99 litre tüketim hesaplayan yol bilgisayarının nesini ciddiye alayım?
Kısa mesafe kullanıyorsam, fazla dur kalk yapıyorsam zaten tam depoda gerçek tüketime nazaran 1 litreden fazla hesaplıyor. Uzun yol, otoban kullanımlarında 0,4-0,5 lt fazla yazarak kabul edilebilir sınıra geliyor.
O yüzden artık sıfırlama işini bıraktım, yol bilgisayarı hep anlık tüketimde, ortalama yakıtı da depodan depoya pompa hesabı ile ölçüyorum.
Sorun tüketim değerinin ekranda yazanla tutmaması ise sorun etmeyin, gülün geçin. Ama aşırı bir tüketim varsa sebebini bulmaya bakın. Araç sky dizelse rejenerasyon ve yağ bozulmalarına dikkat edin.