mustafayk
Kıdemli Üye
sabredn cennetlik dirMuhteşem bir değer ama sürüş şekliniz çok etkili olmuş belli ki, 80-90 ile onca yolu nasıl sabrettiniz tebrikler
sabredn cennetlik dirMuhteşem bir değer ama sürüş şekliniz çok etkili olmuş belli ki, 80-90 ile onca yolu nasıl sabrettiniz tebrikler
Sabırın tetikleyici sebebi benzin fiyatları olabilir
Hayırlı olsun bu arada.
Bu guzuların; Şehir dışı ortalama yakıt değerleri 8 litre zaten... Yaptığın sürat göz önüne alındığında çok iyi yakıt değeri var denilebilir.Hatay'dan aracı noterden alıp İzmir'e yola çıktım. Adana da ölçmeye başladım. 950 Km 77lt lpg tüketmiş. ortalama 140-180 km hızla geldim. 25 kuruşa felan tekabül ediyor. Yakıt 2.0 115 beygir için güzel. Buji buji kabloları lpg enjektörü baya eski değişirse biraz daha iyi olur sanki
Hocam araç gerçekten güzel. Şunu söyleyebilirim ki full donanım ve 136hp olsa ben bu araca yıllarca binerim. şuda var 6. vites olsa çok çok daha az yakar.626 gf'lerin sorunsuz ateşleme elemanları , platinyum buji kullanmaları, son vites dişli oranları uzun yol kullanımı için mükemmel şekilde bir araya gelmiş etkenlerdir aracınızı güle güle kullanın.
Merhaba yine konuya ben yazıyorum sanırım. 2 aydır yoğun görevler nedeniyle siteye giremedim. Aracım 20-21 lt lpg tankına sahip. 2 aydır aracım yatıyordu. Bugün 800km+800 km yol yaptım. Herzaman 210 km uzun yol yapan aracım. 160km geçmez oldu Buji kablolarım yeni LPG enjektörü yeni filtre yeni durduk yere neden böyle bir artış olur.
Hocam. şimdi 20 lt ortalama ile 10.000 km de baya baya değişik stiller ile deneme şansı oldu. 200 ün altına nadir düştü. 40km fark baya çok. Birde soğukken tekleme stop etme olayı olmaya başlamış pata pata ses gelip duruyorDaha önceki seyahatler ile şimdi yapılan seyahat şartları aynı mı? Araçta yolcu sayısı ve bagaj yükü aynı mı? Bunlar uzun yolda yakıta doğrudan etki eden şeyler... Anormal bir durum olduğunu tahmin etmiyorum, sadece yolculuk kriterleri değişmiş olabilir diyorum...
Bir başka etken de; lpg dolumunun aynı litrelerde yapılıp yapılmadığı, 2 litre az basılmış olsa fark eder.
Maşallah, ölçüm doğru mu, çok az yakmış.Küheylan'ın İzmir yolculuğundaki ilk LPG ölçüm değeri;
Km: 371
Alınan LPG: 27, 75 lt
LPG fiyatı: 3.20 tl
Tüketim: 7.47 lt/100
Ortalama hız: 80-100 arası
Ölçüm doğru da LPG istasyonları arasında basınç farkı oluyor ya, o açıdan net değil de ortalama ölçüm kabul edilebilir. Sonrasında biraz hızlandım, bugün de otobanda 120-130 civarı seyredeceğim. Bir sonraki ölçümde 8.5 lt civarı çıkarsa yakıt değerleri netleşmiş olur.Maşallah, ölçüm doğru mu, çok az yakmış.