• Satılık otomobil ilanı vermeden önce lütfen ilan verme kurallarını okuyunuz. Kurallara uygun açılmayan ilanlar onaylanmayacaktır.

Satılık Mazda 626 GE '97 // Cemşid

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
Merhaba dostlar,

Ani gelişen Osasuna atakları gibi bir hayatım olduğundan yeni bir araç bulmanın planıyla Cemşid ile yollarımızı ayırmaya karar verdim. Üzerinde çok uğraştım bildiğiniz gibi ve yeni gelişmeler olmasaydı daha da uğraşacaktım yeni modifikasyonlar için fakat artık Xedos'tan devam etme kararı aldım.

Cemşid'i yaklaşık 15 aydır kullanmaktayım ve bu süre zarfında hem mekanik hem de kozmetik anlamda bir çok değişim ve tamirat görmüştür. Yapılanların da çoğu forumumuzda paylaşılmıştır. Şuradaki mesajımda o güne kadar yapılan mekanik bakımlar listelenmiştir. Sonrasında da donanımsal ve kozmetik anlamda bir takım eklentiler yapılmıştır. O yüzden çok fazla konuyu uzatmadan şimdilik diğer guzulardan farklı olarak üstünde bardındırdığı bazı özellikleri ve kısaca yapılanları yazıp geçeceğim.

92-95 yılları arasında üretilen ve full olmayan tombaklara ek olarak çift yönlü sunroof, iki adet hava yastığı vardır. Bu donanımlılar çok nadir bulunmaktadır, lütfen diğerleri ile kıyas yapmayınız.

Amerikan panjur, sis farı, yükseklik ayarlı mercekli ön farlar, koltuk ısıtma, far yıkama, ön ve arka park sensörleri, amerikan park, swing, geri vitesle ayna indirme, içeriden bagaj açma, follow me, çeşitli iç mekan aydınlatmaları vs. gibi sonradan temin ettiğim/yaptığım donanımları mevcuttur. Bazı özellikleri ile gerçekten Türkiye'de tektir.

Yağ yakma, su eksiltme vs. gibi olayı altını çize çize söylüyorum kesinlikle yoktur. Zaten bildiğiniz üzere 5/30 yağ kullanmaktayım. Yağ değişimi 7-8 bin km olmuştur yağ yerinde durmaktadır. ABS ve klima aktiftir. Triger seti değişmiştir. Lastikleri 10-11 bin km önce alınmıştır. Nokian'ın sessiz lastikleridir. Aracın her bir yanı tek tek sökülerek yalıtım yapılmıştır. Forum içinde konuları mevcuttur. Ön diskler ve jantlar torna olacaktır, onları ben haftasonu yaptıracağım. Geçen günlerde benzin hortumum patladı, üzerinde şuan yan sanayi vardır. İki gün önce İzmir-İstanbul arası gidip geldim bir sıkıntı çıkarmadı ama servisten siparişini verdim, orijinali geldiğinde onu da alıcıya yollayacağım. Onun dışında motor kısmında yan sanayi hiç bir parça yoktur. Sol arkada ufak bir yerde boya atılacak yer vardır. Tavan, bagaj kapağı ve kaputun burun kısmı hariç boyalıdır. Değişeni yoktur.

Ben dördüncü sahibiyim, benden bir önceki sahibine kadar LPG takılmamıştır. Bir önceki sahibi 10-12 ay LPG ile kullanıldıktan sonra ruhsata bile işletilmeden tarafımdan sökülmüştür. Uzun yolda 6,3-6,8 lt/100km yakıt sarfiyatı vardır. Bir çok kez denenmiştir.

Xedos için kapora verdim ve sahibinden zaman istedim. Eğer ki Cemşid 9-10 gün içerisinde satılmazsa elimdeki bir miktar paranın üzerini banka kredisi ile tamamlayacağım ve sonrasında da bir daha da satmayı düşünmem. Bekleyen varsa fırsat bu fırsattır yani. Fiyat konusu normal şartlarda yüksek gelebilir. Burada Türkiye'de tek olan bir guzudan bahsediyorum, kaldı ki araçtan daha çok bir nevi emeğim söz konusu. Aracımın konusu da şuradadır. Baştan sona okursanız ne demek istediğimi anlayacağınızı biliyorum. Gerçekten temiz olup fakat donanımları olmayan guzular için bu fiyatlar hatta daha fazlaları çekiliyor. Tercih meselesidir tabi, saygı duyarım; saygı beklerim.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, iş yerinde olduğum için atladığım yerler olabilir; o yüzden konuyu okumak kafanızdaki soru işaretlerini giderebilir. Sizin aklınıza takılanları sorarsanız cevaplarım. Aracın bazı fotoğrafları aşağıdaki albümde vardır. Haftasonu temizlik yapıp yeni fotoğraflar eklenecektir. Bu haliyle de istediğiniz yerin fotoğrafını, videosunu yollayabilirim.

Hepimize hayırlı olsun.

İlan linki: Satılık Cemşid



 
Marka
Mazda
Model
626
Model Yılı
1997
Yakıt
Benzin (sadece)
Vites
Manual
Kilometre
215000
Kasa Tipi
Sedan
Renk
Beyaz
Fiyat
24750
Motor Hacmi
2000cc

ALPEREN58

•°•°• Mehmet •°•°•
Mesajlar
2,862
Konum
Sivas
Araç Markası
1998 Renault Scenic
Araç Renk ve Tip
Mavi
Allah hayırlı uğurlu etsin. Size de Xedos yakışırdı. Her zaman içimden böyle geçmiştir. Cemşit'de emeğiniz çok. Yakından takip ediyorduk zaten. Bakalım Xedos'da neler göreceğiz. Çok sevindim Allah biliyor.
 

MetinU

Aktif
Mesajlar
1,015
Konum
İstanbul
Araç Markası
'99 Mazda 323 GT
Araç Renk ve Tip
Bordo - Sedan
Yeni bir proje aracı geliyor demek. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Araç forumda kalırsa çok güzel olur.
 
Mesajlar
2,055
Konum
Ankara
Araç Markası
98-Mazda 626 AT
Araç Renk ve Tip
Füme-Sedan
Hayırlı satışlar olsun Hamdi.
Bunun gibi nadidelerden ayrılmak zor olsa da beklentinin üzerinde bir xedos macerası temenni ediyorum.
İnşallah garajda kalır guzu. Ben çok arzu etmeme garajdan nasip olmadı, inşallah başka arkadaşlara nasip olur.

Hep nadir gelişen Osasuna atakların yüzünden:kptmya:
 

mustafayk

Kıdemli Üye
Mesajlar
11,382
Konum
Bolu Merkez
Araç Markası
Subaru legacy
Araç Renk ve Tip
Yeşillll
Ulan ne deyim ben yaaaa.
Sana oturalım demiştim şu masaya.
Üzüldüm valla bak şimdi.hem de çok üzüldüm.
Hakkında Hayırlısı olsun abi
 

Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #9
Ulan ne deyim ben yaaaa.
Sana oturalım demiştim şu masaya.
Üzüldüm valla bak şimdi.hem de çok üzüldüm.
Hakkında Hayırlısı olsun abi
Kardeş biliyorsun o zamanlar böyle bir düşüncem yoktu. Yani uygun bir Xedos o sıralarda yoktu piyasada. Yoksa ben seni maksimalara mahkum eder miydim? :D
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Hayırlısı olsun hakkında Hamdi'cim. Cemşid kıymetini bilen birisine nasip olsun inşallah. Xedos seninle ömürlük olabilir sanırım. Aracın fiyatı şu piyasada gayet makul bence, çok emek var ve gerçekten son derece bakımlı.
 

dina35

Katılımcı
Mesajlar
306
Konum
İzmir
Araç Markası
1994 - Mazda626
Araç Renk ve Tip
Gümüş Gri
Bu kadar emeğe bu kadar iyi bakılmış arabaya her zaman denk gelinmez umarım kıymetini bilecek birine gider hayırlısı olsun şimdiden
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt