Evet bir C.tesimizi daha sanayide yedik
Neden bilmiyorum ama zaman nasıl geçtiğini anlamıyorum sanayide.
Arap ustaların arapça, İngilizce, kürtçe ile karışık olan Türkçe'leri ile sohbet etmek zor olsada anlaşıyoruz
Dükkânlarına gelen Türkiye'de olmayan japon ve Kore araç modellerini incelemekte bana büyük zevk veriyor, hatta işi biten araçları deneme amaçlı bi tur alıyorum
Gelelim malum sıkıntımıza; Arap ustalar her ne kadar sorunun takozlardan olmadığını bana söylesede; forum ve sosyal medya gruplarındaki yorumlar beni takoz değişimine yönlendirdi. 4 adet takoz sipariş ettim ve bugün öğlen teslim alıp sanayi yoluna düştüm.
Ustalar takozları değişmeden aracın altına tekrar yatıp; motorun tam altında kalan bi takozu sökerek bu takozun sıkıntılı olduğu ve sesi bunun yaptığını söyledi
Kauçuk kısmı çatlamış ve çok fazla esniyor. Ne takozu olduğu ustalardan anlayamadım ama şanzımanla alakalı bir takoz diye anladım. Urfada aradım ama bulamadım.
İstanbuldaki parçacımda varmış (35 TL) ama ne fayda. Neyse mecbur aynı takozu takmak zorunda kaldık.
Ustalar aracın altına yatmışken somunları kontrol ettiler ve bazı sonunların laçkalaşmış olduğunu tespit ettiler. Tornacı yardımı ile uygun yeni somunlar eskileri ile değişti.
Ustalar takozların sorunlu olmadığı ısrarla söyleleselerde ben 21 ay önce triger değişimi yaparken sağ motor takozun içten yırtık olduğunu tesadüfen görmüştüm. Ustanın deposunda olamadığı için ve bariz bi sıkıntı yaratmadığı için yırtık takozu geri taktık. Bu sebeple ben yeni aldığım takozu taktırdım.
Sonuç; guzunun marş sesi daha sportif ve sesiz oldu.
İçten yırtık olduğu görülüyor. Sanırım orjinal takoz, çünkü şekli aldığım yan sanayiden farklı. Eger hiç değişmediyse 24 senelik takoz
Sonra ön alt tarafta görülen takozun hafif deformeli olduğu gördüm ve bunuda değiştirelim dedim.
Bu işlemler ve bu takozlar değiştikten sonra test sürüşü yaptık malum "tuk" sesi yüzde 70 azaldı. Eğer malum sese konsantre olunmazsa duymakta zor oluyor.
Şimdi gelelim kalan yüzde 30 luk sese: Ben o kadar uğraştım elimden gelen bu, birazda Mustafa abi
@incirinaltı uğraşsın yada bana 1-2 cumartesi daha müsaade etsin
Malum sesin sürüş konforuna etkisi yok ama psikolojik olarak rahatsız oluyorum
Yukarda anlattığım gibi 4 tane takoz aldım ama ustalara zorla 2 tanesini değiştirebildim.
Şimdi mikrofon
@MutluTEKİR @emytoget ve
@Oğuzhan ustada
Aşağıdaki resimde görülen şanzman takozu ve arka motor takozuda değişse nee olur?