DarK PaSSenGeR
Aktif
alt takımın bakımı sonrası yeni lastiklerle ilk yolculukta balans problemi yaşamıştım, aksarayda idarelik balans yaptırdık. Ankaraya dönüşte tireme biraz azalmakla birlikte hala devam ediyordu. Daha önce not ettiğim iki rot-balansçıya gitmeye karar verdim dün. Biri kapalıydı, diğerine gittim. Buradaki usta jant bileziklerinde sıkıntı olduğunu, baı yerlerinin ince bazı yerlerinin kalın olduğunu, jantı uydurmaya çalışırken hem bilezikte hem de göbekte ufak torna işlemlerinin yapılmış olduğunu anlattı. Jant bileziklerinden kaynaklı balans sorunu olduğunu söyledi. Kendisi özellikle bir lastikte bayağı uğraştı, göbeğin merkezini falan aldı. Sonra test sürüşüne çıktık, titreme bayağı azaldı ama hafif de olsa var yine. Bijon söküldüğü an ayarların yine gideceğini söyledi. Tornacılar da bilezik yapıyormuş ama onlarda da hata olabiliyormuş.
Forumlarda da benzer sıkıntılara denk geldim bilezik kaynaklı
Sonuç olarak jant ya janta uygun bilezik temin edilecek ya da jantçılardan satın alınacak. Forumda jant ofset değerleri ile ilgili konu vardı bulamadım. Ankarada nasıl halledebilirim bu işi, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Forumlarda da benzer sıkıntılara denk geldim bilezik kaynaklı
Sonuç olarak jant ya janta uygun bilezik temin edilecek ya da jantçılardan satın alınacak. Forumda jant ofset değerleri ile ilgili konu vardı bulamadım. Ankarada nasıl halledebilirim bu işi, tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.