o zaman kötüymüş..2000 motora benzinli binilmez bu devirde
Prince mi ya da onun gibi bi markanın uyumlu olduğu söyleniyor ama maliyetinin de 5-6 bini bulduğundan bahsediliyor.
madem lpg uyumu yok o zaman millet baya bi pahalıya satıyor mazda 6 ları..ben o parayı malesef vermem lpg takamayacağım arabaya
Yaklaşık 10000 km önce prins vsi-2 yaglama sistemiyle birlikte 3200 tl ye taktirdim.
Gayet memnunum.arıza ışığı bile yakmadı araç.taktirmadan bindiğim günler için pişmanım.
Sehir içi 32 kuruş yakıyor.
Araç 2010 mazda6.
Bilgilendirme için teşekkürler, 2009 Mazda 3 otomatik aracımdan daha az yakıyor demektir... Kıskanmadım değil...
Allah kaza bela vermesin.
Amin abi cümlemize.
Eskiden çok karşıydım bu lpg işine.
Ama biraz araştırınca işin iyi bir kit ve usta da bittiğini öğrendim.
Ayda 1500 km yol yapıyorum.ortalama 20 kuruş kar ettiğini varsayarsak 1 senede kendini amorti ediyor.
hepsine lpg takılır lakin bendeki bu model dısı motor olanlar yani 2011 model mazda 6'lar direkt enjeksiyonlu motor olduğu için bunların lpg kiti de pahalı..fsı, tsı, gdı motorlar gibi..şu an ülkemizde Vialle ve de Prins'in var bunlara uyumlu ama onlar da Bülent arkadaşımın yazdığı gibi 5-6 bin TL'yi buluyor maliyeti..bence değmez.. ama 2010 ve öncesindekilerin lpg kiti seçenekleri daha geniş ve de daha uygun.
2010 model ve sonrası olarak biliyordum, aklımda yanlış kalmış demek... 2011 model ve sonrası için lpg zahmetli diyelim o zaman... Bilgilendirme için teşekkürler.
Bişey değil abi ne demek.. Evet abi 2011 modeller farklı..bu kasaların 2008-2009-2010 modellerinde 147 bg olan normal atmosferik motor var ve lpg ile daha uyumlu..2011 ve sonrası lpg konusunda sıkıntı
Aynen hocamın yazdıkları gibi..Konuyu görmemişim..2011'lerin ise lpg uyumu pek yok..daha doğrusu var..direkt sıvı püskürtmeli sistem..var olmasına var da 5buçuk 6 bin tl civarı taktırmak..Prins ve Vialle markalarının..Arkadaşın aradığı 2010 Exclusive paket bence2010 ve öncesi için şu şekilde sıralanıyormuş;
Comfort
Dynamic
Dynamic +
Exlusive
16 Valve DOHC motor olduğu için de LPG uyumu iyi diye tahmin ediyorum. Babamda 16 valve DOHC 1.6 litre motorlu 2006 Hyundai Elantra var, onun da LPG uyumu müthiş, inanılmaz bir yakıt tasarrufu var araçta.