Mazda 6 & Alfa 159

Mertce

Sessiz
Herkese merhaba, kardeşimde bulunan iki araçtan birini alacağım. Kendisi yurtdışına yerleşecek, seçtiğim araç bende kalacak diğeri satılacak. Bu araçlardan biri Mazda 6 diğeri ise Alfa 159 Piyasaları hemen hemen aynı. İkisi de çok keyifli sürüşe ve karaktere sahip. Şahsen çok fazla performans meraklısı değilim. Mazda markasının Türkiyeden çekilmesi hakkında söylenen bir sürü şey var ama 159 için de durum aynı olmasa bile benzer sorunlar yaşanıyor.

Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Mazda 6 hangi kasa/model??

Uzun süre sahibi olma hedefin varsa dayanıklılık konusunda her türlü Mazda öne çıkar. Tasarım vs konusu ise, zevk meselesi.

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Kendi kriterlerine göre bakmak lazım olaya. Tasarım, yakıt, performans, donanım, kronik sorun vs vs Karar vermek zor gerçekten. Benim oyum Mazda 6'ya :asik:

Mertce

Sessiz
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Açıkçası ben hakaret etmek istemem ama mazda tasarımı benim için biraz daha çekici geliyor. Ancak ben Mazda 6'nın üst modellerindeki kokpiti daha çok beğeniyorum. Düşüncem hangisi olursa olsun satıp üst model bir mazda 6 almak. İnce göbekli direksiyon tam hangi yıl geldi bilmiyorum ama 2018 modellerde bu kokpit var.

Gözüme kestirdiğim bir 2. el Mazda 6'da var aslında, benimkini satıp bu aracı alacak olsam nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz? Özellikle Mazda 6 modellerine özgü?

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Açıkçası ben hakaret etmek istemem ama mazda tasarımı benim için biraz daha çekici geliyor. Ancak ben Mazda 6'nın üst modellerindeki kokpiti daha çok beğeniyorum. Düşüncem hangisi olursa olsun satıp üst model bir mazda 6 almak. İnce göbekli direksiyon tam hangi yıl geldi bilmiyorum ama 2018 modellerde bu kokpit var.

Gözüme kestirdiğim bir 2. el Mazda 6'da var aslında, benimkini satıp bu aracı alacak olsam nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz? Özellikle Mazda 6 modellerine özgü?
Skyactiv'den önceki 6'larda kronik ön konsol sorunu var bildiğim kadarıyla.

Üst Alt