o tıkırtı sesi benim mazda 3te de geliyo. hatta bazen açık değilken bile geliyor. özellikle bozuk yollarda. çok rahatsız edici bir şey değil ama yine kafama takıldı. sunroof bakımını nasıl yapıcaz peki?
toplamda 4 ayak her ayakta 2 somun var.
somunları sök sunroofu havaya kaldır
geriye bişey kalmıyor
Benim sorun rahatsız edici boyutta değildi. Büyük ihtimal perdeden geliyor.Hiç elletmeye söktürmeye gerek yok. Dediğim gibi kötü yola düşürmezsem mazdamı sorun yok 8)2010 model mazda3 ün sanrufunun yuvalarının aşınması biraz zor bir ihtimal...Bendede ses var tıkırtı sesi bunu sanruf mekanizması değil sanruf perdesinin aliminyum kızağı yapıyor sadece stabilize yollarda yapıyor sökmek gerek eminim basit bişeydir ama ilte tavan döşemesini komple indirmek gerekiyor...Bahsettiğin tıkırtının sanruftan mı yoksa benim gibi perdeden mi geldiğini iyi tespit edersen iyi olur...Zeki hocamın aracı ilandayken görüşme fırsatımış olmuştu araç için yaptıklarını anlatırken tavanı söktürmüş kablolar tıkırtı yapıyormuş vs...yani sesin tam anlamıyla nerden geldiğini iyi bulmak gerek ben buldum ama sökmek basit lakin içeride çalışmak sıkıntı döşemeyide kirletip ezme riskide var..
Kötü yollara düşer müşer hocam dikkat edin çekicide duruyor namıssızBenim sorun rahatsız edici boyutta değildi. Büyük ihtimal perdeden geliyor.Hiç elletmeye söktürmeye gerek yok. Dediğim gibi kötü yola düşürmezsem mazdamı sorun yok 8)
2009 model Mazda 3 aracımda da aynı sorun var. Sunroof camı tam kapalıyken, sağ ön köşeden geliyor. Perdenin açık ya da kapalı olması fark etmiyor.
Bizim arkadaşın 2009 M3 Touring Chopper Red-Sedan'ında da aynı ses varmış ;D
Ses problemi kendiliğinden tamamen kalktı mı şu an, yoksa dikkate almıyor musun artıkBenim ses kayboldu abi nereye gitti bilmem dikkat etmekte fayda var