Merhabalar hocam, öncelike fiyatı uygun geldi bana. Kendi aracımı satıp üstüne 5bin daha koyup alasım geldi desem yeridir. Ama aracın yakıtı ilanda söylendiği gibi çıkmayabilir. Bence aracın yürüyeninde sıkıntı yoksa kaportadaki tamir boya gibi şeyleri çok dert etmeyin, ucuza alın ucuza satın, siz ne kadar dikkat etseniz bile park halindeyken gelip çarpıyorlar, aracın değeri her halükarda düşüyor.
Ben 2 senedir araca sahibim. -14 derecede bile tek marşta beni üzmeden çalıştı, yolda bırakmadı çok şükür. Araç çok güçlü değil, yakıtı da mükemmel değil. 86 beygiri anca 6500 devirde veriyor, yani koltuğa hiç yapıştırmıyor. Yakıta bir şey diyemiyorum, tamamen kullanımla alakalı. Şehir içi alt sınır 6,5lt, üst sınır da 10lt diyebilirim.Aracın kronik sorunları arasında aklıma gelenleri sizinle paylaşayım.
Arabadaki tüm camları kontrol edin, eğer camlardan bir ya da bir kaç tanesi yavaş inip kalkıyorsa cam motorunun kömürü bitmektedir. Bu motorlar 2 sene önce çıkmacılarda 250-350TL arasındaydı. Ben Aliexpressten sıfır almıştım.
CD çaların çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Lastiklerin yeni olup olmadığını kontrol edin. Aracın fren pedalı üstlerde az, altlarda çok fazla kavradığı için acemilikte yanlışlıkla ani fren yapılabiliyor ve asfalt da kötüyse bu durumlarda direk ABS devreye giriyor ve araç normalden daha uzun mesafede duruyor haliyle. Lastikleriniz veya balatalarınız kötüyse bu sıkça karşılaşabileceğiniz bir durum ne yazık ki. Fakat yokuş aşşağı giderken özellikle tozlu ve sıcak asfaltlarda yine başınıza gelebilecek bir sorun. Özellikle şehir içi kalitesiz asfaltlarda çok ani frenden kaçınmak lazım.
Bagaj kapağı düğmesini bir kaç kere kontrol edin. Düğme dışarda kaldığı için tazyikli yıkama sırasında içine su alabiliyor. Bu da düğme kontaktörlerinin paslanmasına ve düğmenin az çalışmasına, zamanla hiç çalışmamasına neden olabiliyor.
Debriyaj pedalının altındaki yay, yazın sıcak havalarda genleşip, pedala bastığınızda "çıt çıt" diye ses yapıyor. Aracın güvenliğine herhangi bir sorunu yok sadece ses çıkıyor. Avrupada pedal grubu geri çağırılıp değişmiş ama ülkemizde böyle bir uygulama olmamış.