Mazda 10. Yıl Garanti Programı

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Merhaba arkadaşlar, periyodik bakım zamanım yaklaşıyordu siteye bakarken böyle bir program olduğunu gördüm. İşine yarayacak olanlar olabilir.

Mazda 10 Yıl Garanti Programı, belirli araç parçaları için tanımlanmış parametreler dahilinde bir sonraki planlı servise kadar (12 ay veya 10.000 kilometre) ücretsiz bir garanti sunmak üzere tasarlanmıştır. Bu teminat, 10 yaşına kadar olan veya kilometresi 200.000 kilometreye kadar olan araçlar için geçerlidir.

10 yaşından küçük araçlara sahip tüm Mazda sahiplerini yetkili ağımızı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bunu yaparak, garantiyle ilgili tüm servis ihtiyaçlarınızın yetkili servislerimizde verimli bir şekilde karşılanmasını sağlıyoruz.

MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMI NEDİR?​

Mazda Garanti Programı, tanımlanan aksam için belirtilen kapsamlarda Mazda güvencesi ile yetkili servislere periyodik bakım için gelen 01.01.2015’ten itibaren satılmış araç müşterilerine 10 yıl / 200.000 Km'ye kadar olan araçlar için sunulabilen «12 ay / 10.000 Km— bir sonraki servise kadar» garanti programıdır.

MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMININ AMACI NEDİR?​

Servislerimize düzenli olarak devam eden müşterilerimize 10 yıl boyunca gerekli şartların sağlanması koşuluyla araçlarında bekIenmedik arızalar sonucu oIuşacak masrafları düşünmeksizin huzur içinde sürüş keyfi sunmak ve Mazda güvencesini hissettirmektir.

MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMI GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR?​

Mazda Garanti Programı bir kampanya değil servis programıdır. 01.01.2015’ten sonra satışı gerçekleşmiş ve 10 yıl / 200.000 Km'ye kadar olan Mazda araçları tanımlanan aksamlar için belirtilen kapsamda programdan faydalanabilecektir.

DAHA ÖNCE ARAÇ BAKIMLARINI MAZDA YETKİLİ SERVİSİNDE YAPTIRMAYAN ARAÇ SAHİPLERİ MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMI'NDAN YARARLANABİLİR Mİ?

Evet, yararlanabilir.

MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMI HANGİ ARAÇ AKSAMLARI İÇİN GEÇERLİ?​

Mazda 10 Yıl Garanti Programı’nın hangi koşullarda geçerli olduğu ve neleri kapsadığı ile ilgili bilgi almak için yetkili servislerimizle iletişime geçebilirsiniz. Size en yakın Mazda yetkili servisi için buraya tıklayın.

MAZDA 10 YIL GARANTİ PROGRAMI'NA BAŞVURMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR?​

Mazda araç bakımları tam olmasa bile periyodik bakım için Mazda yetkili servisini ziyaret etmeniz yeterlidir.

Son düzenleme:

Nausea

Katılımcı
Araç Markası
2017 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Sedan
Bilgilendirme için teşekkürler. 2-3 hafta önce ben gittiğimde garantiyi uzattılar. Daha önceki periyodik bakımda bunu bir kampanya gibi yapıp 500 tl karşılığı uzatilmisti. Bu bakımda ise herhangi bir ek ücret alınmadı.

ibrasoft

Aktif
Araç Markası
Xmax 300 & İ20
Araç Renk ve Tip
Siyah - Beyaz
Toyota mantığı ile bir uygulama olmuş. Güzel.
Bakalım... 10 yıl... 2015 sonrası modeller için geçerli demiş, bu kısım saçma olmuş zaten 2014 yılından itibaren başlatsan yıl olmuş 2024. Yaralanacak bir şey yok ki bu araçlar için.

Kullanıcı olarak ben bile yıllarca söyledim; insanları servise bağlamazsanız servisler kazanmazsa yatırım yapmaz, yeni servisler açılmaz. Servisi olmayan aracı satacak müşteri olmaz. Satacak müşterisi olmayan aracı vitrine koyayım satayım diyecek yatırımcı olmaz, bayiilik almaz...

Bu işin temeli servis. İstediğin kadar kaliteli araç yap, servis için 250 km gidecek kaç kullanıcı bulacaksın?
Ama işin kökü memur gibi satsa da satmasa da ben maaşıma bakarım mantığı ile yönettirdikleri kişiler. "biz butik araç satıyoruz", "bu kadar düşük karla araç satan firmaları (kendileri isim zikretmişti ben burada yazmayacağım) (Türkiye de imalat yapıp satan Fransız ve Japon markaları) anlamıyorum" diye demeçler veren yöneticiler yüzünden satışlar simkart krizinden önce çöküşe geçmişti zaten.

Bu kampanya iki yönlü yorumlanabilir;
Birincisi polyannacılık moduyla; servis 10 yıl garanti kampanyası ile son 10 yıl içerisinde satılan araçları servise çekerek bir servis hareketliliği oluşturmak. Belki artan servis sadakati istatistikleri ile yeni yatırımcı çekip, ülkeye yeni bir bayilik veya distribütörlükle araç satışı yapmak.

İkincisi; araç sahipleri için zaten çekildiler, elimdeki aracın da servise gitmesine gerek yok diyip tamamen servislerden ve orjinal parçalardan uzaklaşması ve mevcut servislerin de kapatıp gitmesinin bir süre daha önüne geçmek. Normal prosedürlere göre 10 yıl parça ve servis bulundurma zorunluluğu var diye biliyorum. Ama marka ülkede olmayınca, satış yapamayan servis yatırımcısı neden dükkanı açık tutsun. 10 yıllık yasal prosedürü tamamlamak için zaman kazanıyor olabilir.

Umarım ilk ihtimalin gerçekleşmesiyle oluşan hareketlenme ve daha idealist bir yönetim/distribütör/bayi vs ile işin temeli servislere odaklanarak baştan planlı bir giriş olur. Ama ilk ihtimalin tutması için de belli bir araç havuzu olması lazım maalesef.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Toyota mantığı ile bir uygulama olmuş. Güzel.
Bakalım... 10 yıl... 2015 sonrası modeller için geçerli demiş, bu kısım saçma olmuş zaten 2014 yılından itibaren başlatsan yıl olmuş 2024. Yaralanacak bir şey yok ki bu araçlar için.

Kullanıcı olarak ben bile yıllarca söyledim; insanları servise bağlamazsanız servisler kazanmazsa yatırım yapmaz, yeni servisler açılmaz. Servisi olmayan aracı satacak müşteri olmaz. Satacak müşterisi olmayan aracı vitrine koyayım satayım diyecek yatırımcı olmaz, bayiilik almaz...

Bu işin temeli servis. İstediğin kadar kaliteli araç yap, servis için 250 km gidecek kaç kullanıcı bulacaksın?
Ama işin kökü memur gibi satsa da satmasa da ben maaşıma bakarım mantığı ile yönettirdikleri kişiler. "biz butik araç satıyoruz", "bu kadar düşük karla araç satan firmaları (kendileri isim zikretmişti ben burada yazmayacağım) (Türkiye de imalat yapıp satan Fransız ve Japon markaları) anlamıyorum" diye demeçler veren yöneticiler yüzünden satışlar simkart krizinden önce çöküşe geçmişti zaten.

Bu kampanya iki yönlü yorumlanabilir;
Birincisi polyannacılık moduyla; servis 10 yıl garanti kampanyası ile son 10 yıl içerisinde satılan araçları servise çekerek bir servis hareketliliği oluşturmak. Belki artan servis sadakati istatistikleri ile yeni yatırımcı çekip, ülkeye yeni bir bayilik veya distribütörlükle araç satışı yapmak.

İkincisi; araç sahipleri için zaten çekildiler, elimdeki aracın da servise gitmesine gerek yok diyip tamamen servislerden ve orjinal parçalardan uzaklaşması ve mevcut servislerin de kapatıp gitmesinin bir süre daha önüne geçmek. Normal prosedürlere göre 10 yıl parça ve servis bulundurma zorunluluğu var diye biliyorum. Ama marka ülkede olmayınca, satış yapamayan servis yatırımcısı neden dükkanı açık tutsun. 10 yıllık yasal prosedürü tamamlamak için zaman kazanıyor olabilir.

Umarım ilk ihtimalin gerçekleşmesiyle oluşan hareketlenme ve daha idealist bir yönetim/distribütör/bayi vs ile işin temeli servislere odaklanarak baştan planlı bir giriş olur. Ama ilk ihtimalin tutması için de belli bir araç havuzu olması lazım maalesef.
Bir çok servis ikinci üçüncü markanın da servisliğini yapıyor yoksa sadece Mazda ile çarkların dönmesi çok zor zaten.

Mazda, ürettiğini istediği karlıklıkla ve istediği şartlarda sattığı için bizim ülkedeki konumu herhalde onları ilgilendirmiyor.

Silindir hacmine göre vergilendirme zaten absürt birde verginin de vergisi kafalarına göre alındığı için defterden sildiler bizi.

Şahsen, böyle bir mühendislik markasının ülkede olmaması üzücü, diğer taraftan bakarsak da hak etmiyoruz.

Ülke yönetimi ve insanının da bu durum hiç umurunda değil, bu sebeble de doğal seleksiyon diyebilirim.

cynic

Sessiz
Araç Markası
2015 Mazda3 PowerSense
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Birkaç ay önce Merser'deki yetkili Mazda distribütörlüğünü Doğuş almaya çalışıyor demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Birkaç ay önce Merser'deki yetkili Mazda distribütörlüğünü Doğuş almaya çalışıyor demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum.
Mazda'nın, distribütör ile yola devam edeceğini sanmıyorum, şube ile piyasada rekabetçi değilken, araya distribütör girerse işler her açıdan değişir. Ayrıca, Mazda'nın ülkemizde bu hale gelmesinin en büyük sorumlusu ilk ve son distribütörüdür.

Yüksek kar marjları düşer ve bunu bayiler kabul etmez. Doğuş kendi içinde bunu tolere edecek güce sahip fakat neden etsin??

ibrasoft

Aktif
Araç Markası
Xmax 300 & İ20
Araç Renk ve Tip
Siyah - Beyaz
Benzer bir şey bende duydum bir kaç ay önce...

Ben 2017 sonunda serviste triger değiştirtirken evo da da duymuştum bunu :D
Hatta Doğan grubu da alacakmış da ülkedeki marka değerinin düşmesini bekliyormuş ucuza kapatmak için diyorlardı.

Yüksek kar edip de kaç araç satıyor da kardan vazgeçmesin? Son bir kaç seneyi 300-400 araçla kapattılar. Hadi ülke geneli 20 Bayii ile bu satışı yaptığını düşünelim; bayi başı 15-20 araçla yani yıl boyu ayda 1 bazı aylar 2 araç satışıyla o bayiiler nasıl dönecek. Ki dönmediler mazda gitmeden kapadı bir çoğu. Bir işletmenin hayatına devam edebilmesi için önemli olan sürekliliktir.

Mazda açısından da 300 aracın %60 ı kar olsa ne yazar diyecem de o kadarı zaten ötv kdv.. Onu düştükten sonra bir araç parasından geriye kalan %40 ın %50 si kar olsa kaç yazar. 20-30 bin araç satıp %20 yerine %10 kar etse çok daha sürdürülebilir olur. Havuz problemi gibi oldu behh :koptum:

Yurt dışında zaten fiyat performans/ekonomi serisi olarak satılıyor. Son kasayla belki statü değişikliğine oynamış olabilir ama Amerika da, Almanya da ucuz araç mottosuyla gidiyor.

Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Ben 2017 sonunda serviste triger değiştirtirken evo da da duymuştum bunu :D
Hatta Doğan grubu da alacakmış da ülkedeki marka değerinin düşmesini bekliyormuş ucuza kapatmak için diyorlardı.

Yüksek kar edip de kaç araç satıyor da kardan vazgeçmesin? Son bir kaç seneyi 300-400 araçla kapattılar. Hadi ülke geneli 20 Bayii ile bu satışı yaptığını düşünelim; bayi başı 15-20 araçla yani yıl boyu ayda 1 bazı aylar 2 araç satışıyla o bayiiler nasıl dönecek. Ki dönmediler mazda gitmeden kapadı bir çoğu. Bir işletmenin hayatına devam edebilmesi için önemli olan sürekliliktir.

Mazda açısından da 300 aracın %60 ı kar olsa ne yazar diyecem de o kadarı zaten ötv kdv.. Onu düştükten sonra bir araç parasından geriye kalan %40 ın %50 si kar olsa kaç yazar. 20-30 bin araç satıp %20 yerine %10 kar etse çok daha sürdürülebilir olur. Havuz problemi gibi oldu behh :koptum:

Yurt dışında zaten fiyat performans/ekonomi serisi olarak satılıyor. Son kasayla belki statü değişikliğine oynamış olabilir ama Amerika da, Almanya da ucuz araç mottosuyla gidiyor.
Sıradan çinko piller ile aralarında 15-20 kat bayi kârı olduğunu biliyorum, tabi bu pandemiden ve Reyizim bizi uçurmadan önceydi. Fakat müthiş kâr oranı var.

Ayda iki üç Mazda satan iş yerleri rahatlıkla ayakta kalır(dı) Mazda kal(a)madı.

:kedicik:

Üst Alt