Güncelleme yapayım.. Kaza sonrası eğilen klima borusunun kompresörün giriş yerini de çatlattığı ortaya çıktıktan sonra bildiğiniz gibi çıkma parça arayışına girdim. Ostimden buldum (100 TL sadece bağlantı bölgesi 4 civatalı bir parça), aldım, getirttim, uydu, takıldı ve boru da tamir edildikten sonra dışarda kurulumu yapılıp gaz basıldı (hatta ustam da bunu bulmamın çok büyük şans olduğunu hayretler içinde olduğunu belirtti, dedim sen bulamadığın parçayı söyle ben sana ayarlıyım
). Bir sorun görünmedi, ilk denemede çalışmayan kompresör bizi korkutsa da sigortaların karıştığı ve biraz oynamayla düzeltilince sorun olmadığını gördük, rahatladık. Bir sonraki sürpriz ise klima çalışıyor görünürken içeri hava vermemesiydi. Borular buz gibi oluyor ama içeri hava gelmiyordu. Bunun sebebini öğrenmek için panel komple söküldü ve dijital klima panelinin bozulduğu anlaşıldı. Ne yaparsak yapalım sıcakta takılı kaldığı için klima ayarlanamıyordu.. Bugün panel elektrikçiye gönderildi ve çıkma panelin 440 TL olduğu (işçilik + kargo 600 TL dediler) söylediler. Aynı zamanda eski bir toyota modelinin parçasının uyduğunu ve elinde olduğunu; 250 TL'ye bunu taktığını söylendi, hatta elektrikçi ustama sormadan takmış aracı indirmişler. Ustamın dediği tek problem sıcak kısmından soğuk, soğuk kısmından sıcak hava geldiği (ters bağlantı gibi düşünün) başka da hiçbir sorunu yok tıkır tıkır çalışıyormuş. 600 TL nerde 250 TL nerde diyerek artık tersi mersi takmayarak doymuşluğun ve ücret olarak bu kadar yorulmamın da etkisiyle tamam artık madem dedim. Sırada hata kodları var. Servisine götüreceğim, elektrikçiye soracaktım fakat usta dağıtır toplayamazlar daha büyük sıkıntı olur sen git yazılım attır bi, eğer hata gitmezse airback beyni gidiktir dedi.. Artık ne çıkarsa bahtıma diyorum. Çıktıkça çıkıyor zaten, ömrümde aracına bu kadar bakmamış bir insan görmemiştim tanımış oldum. Bir sabır bitiricez inşallah herşeyini. Aynı tarz sıkıntılar yaşayanlar bu yazıdan maceramı okuyup belki fikir edinebilirler.