Mazda 323 BG (1989-94) Kapı Döşemesi Sökme İşlemi

gokergokkaya

Sessiz
Mesajlar
6
Konum
İzmir
Araç Markası
1993-Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-HB
Merhaba, cümleten hayırlı günler, kazasız belasız sürüşler.
Geçtiğimiz haftasonu işe girişmeden önce şu kapı döşemesi sökme olayını internette grupta araştırdım bi bakayım söken arkadaşlardan örnek alayım bi yeri kırıp dökmeden iş yapayım dedim ama döşeme sökülmesi ile ilgili detay göremedim.
Kendi tecrübemi paylaşayım ki merak eden arkadaşa fikir olsun. Çok detaylı olmasada en azından genel olarak nasıl sömürdüğünü yazmak istedim.

Aşağıya paylaştığım resimdeki 4 adet vidayı sökmeniz yeterli aslında. Sadece 4. Vida lamba camının içinde kalıyor yani önce plastik camı çıkartacaksınız.

Vidaların dışında kapının iç panelini birde plastik tırnaklar tutuyor, onlardan çekerek kurtarmamız gerek ama kablolara dikkat edin çünkü henüz kapı içi ampülüne giden ve 4lü cam açma kumandasında giden kabloları çıkartmadıysanız bi anda çekerken onlara zarar verebilirsiniz.

Kapı kolunun arkadaki demirini sökün ve ön cama doğru olan kapı bitişiğindeki üçgen plastik parçayı da sökün ki kapı iç panelini yukarı doğru kaldırarak yerinden çıkarın.

İşlem tamam..

Kapı kilidine ulaşabilir, cam indirip kaldırma mekanizmasını temizleyebilir veya ses sistemini yenileyebilirsiniz.

Haydi kolay gelsin.

43001


43003
 

gokergokkaya

Sessiz
Mesajlar
6
Konum
İzmir
Araç Markası
1993-Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-HB
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #5
İşçilik bedava, değer verilen aracın ihtiyacını karşılıyor olmanın hazzı paha biçilemez :)
Kesinlikle katılıyorum. Hele ki böyle nadide bir araca sahipsen durum çok daha farklı yerlere gidiyor. Örneğin sokaktan geçen kimse bi kolay gelsin demeden yoluna devam etmedi ve bir amca durdu baya baya o ne, bu neymiş falan bayaa takıldı yanımda. :)) Hahaha... :)
 

Üst Alt