Orjinal olcusu mu bilmiyorum ama ben 2009 bL kasa touring aldim. uzerinde 195/65/15 lastik var.15" jant hangi donanım paketinde var? Hiç rastlamadım bu zamana kadar...
17" Mirai jantı takın hocam, inç büyümeden istediğinizi yanak kalınlığıyla alamazsın.Araba zaten gereginden fazla konforlu. Ben biraz sertlestirmek icin tabani genisletip, yanagi inceltmeyi dusunuyorum.
Hic olmazsa 195/60/15 alacagim.
Bir mazda, cukurlari hissettirmiyorsa, mazda olmaktan cikmistir
Touring de var15" jant hangi donanım paketinde var? Hiç rastlamadım bu zamana kadar...
Taban daralmasının ne gibi bir sıkıntısı olur veya bu ölçüde ki bir lastikle konfor veya performans etkilenir mı? Tamamen bilmediğimden soruyorum..Takabilirsin, sorun olmaz, tabanı daraltma sebebiniz ney ?
Taban daraldıkça kuru asfaltta yol tutuş azalır, ıslakta artar, taban genişledikçe de tam tersi, buna bağlı olarak yakıt tüketimi de etkilenir az da olsa. Konfor, lastik yanak kesitiyle doğru orantılı artar veya azalır, bununla birlikte sadece lastik yanak kesiti tek başına konfora çok güçlü bir etki yapmaz, kısmen etkilidir, çünkü bu iş komplike bir sistem olarak süspansiyon işidir.Taban daralmasının ne gibi bir sıkıntısı olur veya bu ölçüde ki bir lastikle konfor veya performans etkilenir mı? Tamamen bilmediğimden soruyorum..
Yaysız olmaz zaten bu jant leylek gibi gezersin ama senin aracı kullandığın güzergah düzgün asfaltlıysa çok sıkıntı yaşamayabilirsin , çakıl asfalt veya parke kaplama ise insanı arabadan soğutur
Tapatalk
Touringlerin ölçüleri 195/65/15 diye biliyorum, çok sorun olmaz.Arkadaşlar merhaba. Duğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama 2010 M3 e 185/65/15 lastik uyarmış bilgisi olan var mı yardımcı olurmusunuz??
Jant boyutu değişse de teker çapı aynı kalıyor diye biliyorum (tabi standart dışına çıkılmadıysa), Leylek gibi olmaz sanırım
lastik jant hesaplama adresinden orijinal ebat ve istediğiniz ebat arasında, kadrandaki hız ve km kalibrasyonuna gerek kalmadan dönüştürme işlemi hesaplayabilirsiniz
5 kol jantlar sportif duruyor, yakışır bence ama 17" olsa asfalt ağlar