@ALPEREN58 yorumları da alalım hocam.
Hesabınızın gerçekle ilgisi yok. Ortalama fark %20 olarak baz alınır. Yapılan ölçülerde de reel farkın %20'den daha az olduğu görülmektedir.Hayırlı olsun. Yakın zamanda başlarşınız km de kaç kuruş yakıyor hesaplarına.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tasarruflu olacağı zaten aşikar. Benzin lpg yakım oranı 10/6 dir. Yani aracıniz 100 km de 6 litre benzin yakıyorsa, aynı mesafede 10 litre lpg yakar. Fiyat oranı yarı yarıya olduğundan avantajı olacaktır illaki. Yeterku gaz ayarını iyi yapsınlar. Genelde zengin karışima yakın ayar yaparlar çekişte değişiklik olmasın diye.
Yeterki oran 10/8 olsunHesabınızın gerçekle ilgisi yok. Ortalama fark %20 olarak baz alınır. Yapılan ölçülerde de reel farkın %20'den daha az olduğu görülmektedir.
Basit örnekle; bizim 626'ların şehiriçi LPG tüketim ortalaması 10-11 lt olarak baz alınır. Fakat bu araç şehirdışında 7 lt benzin tüketimini ancak görmektedir. Şehiriçini siz düşünün. Benim şehiriçi LPG tüketimim 8.3 lt, şehirdışı tüketimim 7.2 lt civarı çıkmıştı en son.
M3 kullanıcılarından da çeşitli örnekler var. Fark %20'yi geçmiyor. Yani oran 10/8. (Aslında birbirine oranı bu değil.)
Yakıt değerleriniz oldukça güzel hocam,nazar değmesin.Hesabınızın gerçekle ilgisi yok. Ortalama fark %20 olarak baz alınır. Yapılan ölçülerde de reel farkın %20'den daha az olduğu görülmektedir.
Basit örnekle; bizim 626'ların şehiriçi LPG tüketim ortalaması 10-11 lt olarak baz alınır. Fakat bu araç şehirdışında 7 lt benzin tüketimini ancak görmektedir. Şehiriçini siz düşünün. Benim şehiriçi LPG tüketimim 8.3 lt, şehirdışı tüketimim 7.2 lt civarı çıkmıştı en son.
M3 kullanıcılarından da çeşitli örnekler var. Fark %20'yi geçmiyor. Yani oran 10/8. (Aslında birbirine oranı bu değil.)
Arkadaşlar şu an 1.8'in genelinin kaderindeki tekleme sorunu ile uğraşıyorum. 2300-3000 civarında anlık teklemeler var. Bugün montaj yapılan yere gittim. Zaman da kısıtlı olunca pek bir yol katedemedik. Keyifle yakıt hesaplayacak hale gelmedi henüz.
Arkadaşlar şu an 1.8'in genelinin kaderindeki tekleme sorunu ile uğraşıyorum. 2300-3000 civarında anlık teklemeler var. Bugün montaj yapılan yere gittim. Zaman da kısıtlı olunca pek bir yol katedemedik. Keyifle yakıt hesaplayacak hale gelmedi henüz.
Abi bu konuyu Pazar gününden beri şiir gibi ezberledim lakin ustaya anlatmak uzaya kapsülle fil göndermekten zorMazda 323 BJ (1999-03) Lpg Tekleme Sorunu
İncelemekte fayda olabilir hocam, premacy nin nasip olmadığına en çok bu sebepten sevinmiştim.