Gazda daha iyi gidiyor diyor ya hangi araçta olursa olsun lpg de performans düşer. Hiç bir şekilde aksine inanmam benistanbula gıdek montajımızı kontrol ettırelım
enjektor hızı yuksek heralde gel ıstanbul yapak gezzmıs oluruz Sistemı kontrol ettırelım hem de garaj uyelerıyle bulusalımGazda daha iyi gidiyor diyor ya hangi araçta olursa olsun lpg de performans düşer. Hiç bir şekilde aksine inanmam ben
Benzin ucuz olaydı da lanet olası şu lpg yi kullanmayaydık daha iyidienjektor hızı yuksek heralde gel ıstanbul yapak gezzmıs oluruz Sistemı kontrol ettırelım hem de garaj uyelerıyle bulusalım
Tamam iyi hoş güzel söylemiş. Peki AFR ayarı yaptıran kullanıcıların olumlu yorumları ne olacak? Öyle yorumlar var ki, adamlar resmen arabaya ilk defa biniyormuşçasına keyif aldıklarını ve tüm problemlerin bittiğini söylüyorlar. Bu problemi çözülen ve keyif alan arkadaşların tümünün ayarı bozuk değildir herhalde? Üstelik içlerinde birçok LPG firmasına/servisine gidip tekrar tekrar ayar yaptırdıklarını söyleyenler de var. AFR ayarı yapan adamlar açık açık diyor ki; kardeş senin lpg fakirdeymiş, bu yüzden yüksek ısı ve düşük performans çalışıyor, yüksek ısıyla da sübaplara erken elveda diyorsun. vs vs.@kadir afr ayarı konusunda. Benim düşündüğüm şeyleri yazmış Mehmet Özenç.
facebook astra j team e üye olanlar için tartışmanın linki.
Log in to Facebook | Facebook
Altına imzamı atıyorum bendeTamam iyi hoş güzel söylemiş. Peki AFR ayarı yaptıran kullanıcıların olumlu yorumları ne olacak? Öyle yorumlar var ki, adamlar resmen arabaya ilk defa biniyormuşçasına keyif aldıklarını ve tüm problemlerin bittiğini söylüyorlar. Bu problemi çözülen ve keyif alan arkadaşların tümünün ayarı bozuk değildir herhalde? Üstelik içlerinde birçok LPG firmasına/servisine gidip tekrar tekrar ayar yaptırdıklarını söyleyenler de var. AFR ayarı yapan adamlar açık açık diyor ki; kardeş senin lpg fakirdeymiş, bu yüzden yüksek ısı ve düşük performans çalışıyor, yüksek ısıyla da sübaplara erken elveda diyorsun. vs vs.
Yani şöyle bir şey var;
Senaryo 1: Arabayı LPG'ciye götürüyorsun, kabloyu takıyor, otomatik kalibrasyon yapıyor. 1-2 gaz veriyor. Ayar bitti diyor. Bu doğru. (!)
Senaryo 2: Arabayı AFR ayarlatmaya götürüyorsun. Adam önce LPG montajını, kullanılan enjektörleri, nozul çaplarını, regülatör basıncını vs komple kontrol ediyor. Tesisat tümüyle doğruysa cihazı egzoz ucuna bağlıyor. Kabloyu beyne takıyor. Varsa ODB verilerini alıyor. 1 saat yol testine çıkıyor, yükte, boşta, düşük gazda, yüksek gazda, düşük devirde yüksek devirde vs mümkün olan tüm kullanım türlerine göre benzinde ve LPG'de karşılaştırma yaparak ayar çekiyor. Bu yanlış.
Yani bana mantıklı gelmiyor bu arkadaşın AFR ayarıyla ilgili yorumları. Adam açık açık diyor ki; LPG'cinin yaptığı ayar doğru, gerisi yalan. E ama öbür tarafta LPG'cilerin yaptığı ayarla bir türlü arabası stabil çalışmayan ama AFR ayarıyla çok memnun olan kullanıcılar var. Bunun mantığı nedir?
(Senaryo 1'i mantıklı bulana saygı duyarım.)
Bu tarz kullanım imkanı olan zaten lpg ye bulaşmıyor.Sadece Benzinde her ay 150 100 tl Kullanin motor temizlensin. Lpgyi kapatin rutin her ay yapin bence imkani olan 3 haftada bir yapsin yada 3-1 3-1 yapin 3 depo lpg 1 depo benzin. Motor islansin temizlensin cekisi dusmesin canavar gibi kalsin
Ne anladım o LPG'nin ekonomisinden o zaman.Sadece Benzinde her ay 150 100 tl Kullanin motor temizlensin. Lpgyi kapatin rutin her ay yapin bence imkani olan 3 haftada bir yapsin yada 3-1 3-1 yapin 3 depo lpg 1 depo benzin. Motor islansin temizlensin cekisi dusmesin canavar gibi kalsin
Abi senin yazını sonradan okudum en kısa yoldan demişsin diyeceğini, Özgür'e uzun lafa gerek Yok zaten leb demeden bira diyor adamBu tarz kullanım imkanı olan zaten lpg ye bulaşmıyor.
uzun yolda lpg ile yakit ekonomisi yapiyorum iste ne guzel. İste her haftasonu foca kusadasi urlaya gidiyiruz. Uzun yol oluyor bi nevi lpgde de az yakiyir kardesim simdi aliyoruz lpg ye Kafa nereye Biz orayaNe anladım o LPG'nin ekonomisinden o zaman.
Senin lpg benzin kullanımın da abes geldi bana. Uzun yolda lpg kullanıyosun bi tek, uzun yolda da benzini az yakıyor zaten, sök at LPG'yi...
Abi senin yazını sonradan okudum en kısa yoldan demişsin diyeceğini, Özgür'e uzun lafa gerek Yok zaten leb demeden bira diyor adam
Bu tarz kullanım imkanı olan zaten lpg ye bulaşmıyor.
Abi o bu degil de bi palamut organizyonu yapaydik iyiydiBen hep 50 liralık alıyorum.
Sadece Benzinde her ay 150 100 tl Kullanin motor temizlensin. Lpgyi kapatin rutin her ay yapin bence imkani olan 3 haftada bir yapsin yada 3-1 3-1 yapin 3 depo lpg 1 depo benzin. Motor islansin temizlensin cekisi dusmesin canavar gibi kalsin
Tamam iyi hoş güzel söylemiş. Peki AFR ayarı yaptıran kullanıcıların olumlu yorumları ne olacak? Öyle yorumlar var ki, adamlar resmen arabaya ilk defa biniyormuşçasına keyif aldıklarını ve tüm problemlerin bittiğini söylüyorlar. Bu problemi çözülen ve keyif alan arkadaşların tümünün ayarı bozuk değildir herhalde? Üstelik içlerinde birçok LPG firmasına/servisine gidip tekrar tekrar ayar yaptırdıklarını söyleyenler de var. AFR ayarı yapan adamlar açık açık diyor ki; kardeş senin lpg fakirdeymiş, bu yüzden yüksek ısı ve düşük performans çalışıyor, yüksek ısıyla da sübaplara erken elveda diyorsun. vs vs.
Yani şöyle bir şey var;
Senaryo 1: Arabayı LPG'ciye götürüyorsun, kabloyu takıyor, otomatik kalibrasyon yapıyor. 1-2 gaz veriyor. Ayar bitti diyor. Bu doğru. (!)
Senaryo 2: Arabayı AFR ayarlatmaya götürüyorsun. Adam önce LPG montajını, kullanılan enjektörleri, nozul çaplarını, regülatör basıncını vs komple kontrol ediyor. Tesisat tümüyle doğruysa cihazı egzoz ucuna bağlıyor. Kabloyu beyne takıyor. Varsa ODB verilerini alıyor. 1 saat yol testine çıkıyor, yükte, boşta, düşük gazda, yüksek gazda, düşük devirde yüksek devirde vs mümkün olan tüm kullanım türlerine göre benzinde ve LPG'de karşılaştırma yaparak ayar çekiyor. Bu yanlış.
Yani bana mantıklı gelmiyor bu arkadaşın AFR ayarıyla ilgili yorumları. Adam açık açık diyor ki; LPG'cinin yaptığı ayar doğru, gerisi yalan. E ama öbür tarafta LPG'cilerin yaptığı ayarla bir türlü arabası stabil çalışmayan ama AFR ayarıyla çok memnun olan kullanıcılar var. Bunun mantığı nedir?
(Senaryo 1'i mantıklı bulana saygı duyarım.)
Benim şahsi düşüncem, ister afr ayarı, ister en iyi lpg ayarı, isterse afr kablosunun her ne ise işte egzozun başlangıcına takılsın fark etmez lpg li her araç bir gün mutlaka zarar görecektir. Bu yapılanlar sadece süreyi uzatmaya yarar. Belkide kısa vadede zarar görmesine Yaşayıp göreceğiz.
Afr ye bı el atalım dedik.Oksijen sensörü bozuldu hata verdi yenisi gelene kadar yakıt iyice yüseldi ve 14.7 lt/100 km ye kadar çıktı.Kullanım tarzım hiç değişmemişti.Sensör gelince bir hafta kadar yeni ayar yapmadan kullandık.Yakıt sarfı 12.8 e kadar düştü.Afr ayar sonra birincisi arabanın çekişi arttı ikincisi yakıt tüketimi karışık 300 km gitmede 11.1 e kadar düştü. İşe yaramıyor diyenler bilmeden sallıyor.Bi ucundan başlamak lazım...
Ekli dosyayı görüntüle 26655