Mazda 3 BL (2009-13) Far Yükseklik Ayar Bülteni

ibrasoft

Aktif
Mesajlar
1,079
Konum
İstanbul
Araç Markası
2012 Mazda3 Dizel İmp
Araç Renk ve Tip
Füme - Sedan
Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum.
Far Ayar Bültenini buraya eklemiş olayım. Far ayarını kontrol etmek, ayarlamak isteyen arkadaşlar için kılavuz olsun.

Duvara beyaz kağıt konularak şu görüntüyü yakalamaya çalışın deniyor. Ama açık renk bir duvarda, veya tam karanlıkta da yakalayabilirsiniz.

Baz alacağınız nokta üstteki Center of Headlight noktası.

43455


Aracı duvardan 3 metre mesafeye çekin. Aracın duvara 90 derece olmasına dikkat edin.


43452



Aracın far merceğinin ortasında bir nokta var, bu noktanın yerden olan mesafesini ölçün. Her aracın ağırlığı, donanımı helezon yorgunluğu vs ye göre bir miktar ölçü değişeceği için kılavuz her aracın kendi ölçüsü. Aracın içinde şoför koltuğunda bir kişinin oturması gerekli. (Ağırlıktan dolayı bir miktar çökme olacak mutlaka, o dahil hesaplanması gerekiyor)

43453



Duvardaki yukarıda da gösterilen center noktasının ölçüsü aracın far merkezinden aldığınız noktadaki ölçü ile aynı olana kadar far ayarını aşağı veya yukarı ayarlayın. Sağ sol ayarını da halojen farlar için aracın merkezinden 65 cm, xenon farlılar için 66cm olacak şekilde ayarlayın.
Bir farı ayarlarken diğerinin üzerini örtün, duvara o an ayarlamadığınız farın ışık vermesini engelleyin mümkünse.


43454



Bülten ve şema 2009-2013 BL içindir. BK ve diğer modeller için de vardır mutlaka böyle bir şema. Far ayarımı ben buna göre senede bir kontol edip yapıyorum. Mercekli far da olsa hem aydınlatma hem de karşıdan gelenler için sıkıntı yaratmamak adına far ayarlarının kontrol edilmesi önemli.
Umarım faydası olur.
 

Üst Alt