Mazda 3 BL (2009-13) Egzantrik Mili Sensörü Arızası

askin.tcdd

Sessiz
Mesajlar
17
Konum
Balıkesir Bandırma
Araç Markası
Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Geçen hafta motor arıza ışığım yolda yandı. Ve araç tekrar marş yapmadı. Kutup başını söküp birkaç dakika sonra çalıştırmayı denediğimde arıza silindi ancak 30sn sonra arızayı yakıp stop etti.

Sanayide pc ye bağlandığında eksantrik mili sensörününden dolayı hata verdiği görüldü. Sensör ve soketi havayla temizlendi tekrar monte edilip arıza kaydı silindi. Bu defa sorun yaratmadı.

Birkaç gün sonra izmire yola çıktım. Pazar pazar manisaya gelirken arıza tekrarladı. Motor Arıza lambası yandı ancak stop etmedi. Aracı benzine aldım ve benzinliklerde kontak temizleme spreyi bulup bulamayacağıma bakmak için benzinliklere girdim. Parçayı söküp temizledim. Şirketini de elimden geldiğince temizlemeye çalıştım. Stop ettim arıza ışığı yanmasına rağmen marş aldı. 3. Benzinliğe girdiğimde tekrar marş almadı. Yolda kaldım.

Arıza ışığına rağmen seyir esnasında bi bayılma olacak gibi bazen davranışlar sergiliyordu. Kutup başı söküp Tekrar marş alsa bile tehlikeli bir noktada yolda kalma riskine karşın araca dokunmadım ve yol yardımını aradım.

Araç izmir Yeni Mazda yetkili servisine çekildi. Sensörün arızalı olduğu görüldü. Üstündeki sensör yan sanayi imiş. İlk sahibinde sanırım arıza yapınca ilk sahibi yan sanayi taktırmış. İnternetten araştırdım orjinal japon olanlar 250tl yan sanayi olanlar 110tl civarı. Servis 1 yıl parça garantisi verdi. İşçilik dahil gerçek orjinal parçasının sadece kendilerinde olacağını söyledi ve 820tl fiyata değişimini yaptı. Ben de yaptırdım.

Aracı teslim aldım gerçekten eski parça yan sanayi olan milimetrik te olsa tam oturmadığı için yağ sızdırıyordu. Bu yağ da zamanla sokete sıçrıyordu. Servisten aldığımdan sonra 100km yol gittim hiç yağ kaybı yoktu. Tam oturmuş vaziyette duruyordu.

Neyse elimde bu şekilde arıza tespit cihazı olursa arızayı kendim tespit edip bu işten japon orjinal 250tl lik parça ile yırtabilir miydim acaba. Torque pro gibi bir programla bağlanıp arıza tespit ve silme işini cep telefonumdan yapabilmeyi hedefliyorum. Ayrıca kablolusunu da alıp forscan diye programı öğrenip daha detaylı bilgilere de erişmek istiyorum.

Hangi marka cihazları tavsiye edersiniz. N11 den almayı düşünüyorum. Kablosuz olarak donanım v1.5 ve pic çip ihtiva eden bir cihaz almam gerektiğini öğrendim. Ama hangi marka alsam bilemedim. Ayrıca kablolu obd2 tavsiye edeceğiniz bir alım yeri var mı. Aliekspress te olur.

Resimdeki Arıza Tespit cihazından almayı düşünüyorum.
888d99be1c182bda2fd516eaf3a402d0.jpg
15a91577ba1e08b7f2a87898b1d6f207.jpg


SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Oğuzhan

Aktif
Yönetici
Administrator
Mesajlar
9,949
Konum
Eskişehir-Aydın
Araç Markası
2015 Mitsubishi Lancer
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz Sedan
Geçmiş olsun bilgilendirme için teşekkürler. Arıza tespiti için daha önce açılmış konudan devam edebilirsiniz.
 

askin.tcdd

Sessiz
Mesajlar
17
Konum
Balıkesir Bandırma
Araç Markası
Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #4
Daha önce açılmış konuyu üşenmedim okudum ancak motor arızası sebebiyle yeni konu açma ihtiyacı duydum. Bu parça tüm araçlarda zamanla arıza verebiliyor. Özellikle motor yıkama ve sıvı teması ile kesinlikle araç motorlarını yıkatmamalarını rica ediyorum motor temizliği yapacak arkadaşlar kontak temizleme spreyi kullansınlar.

Ben bu parçayı Su ve pas sökücü ile temizlediğim için bozuldu diye tahmin ediyorum. Daha önce ilk sahibi yan sanayi takmış demek ki daha önce bu parçadan sorun yaşamış. Özellikle motor yıkamayı düşünen arkadaşlar kesinlikle yıkatmasın. Bir de hazır konu açılmışken bu gibi motor arızalarına karşın sensör arızası yaşayan arkadaşlar da deneyimlerini paylaşırlarsa seviniriz.

Amacımız Ekonomik şartları elverişsiz bir ülkede mazda gibi kaliteli araçlara kullanımı teşvik etmek. Yan sanayi yedek parça ve işçilik maliyetleri düşük olursa ve de insanlar daha çok bilgi sahibi olursa daha ucuza doğru bir hizmet alabilirler. Bu gibi sensör arızalarını bu tür cihazlarla kendimiz temin edebilirsek Mazda gibi özel ve ender araçları kullanan sayisi artar.
55ff8644a284fbf1c40fad5b14a7ac81.jpg
 

korayoz7

Katılımcı
Mesajlar
159
Konum
Antalya
Araç Markası
2012 Mazda3 İmpressive
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Ooooooovvvv ahanda benim konu açılmış bende anlatayım

ilk arabamı alicam adamla anlastik istanbulda arac bide beylikdüzunde bende doğuda görev yapıyorum aldim izni bindim uçağa gittim dayioglumda antalyadan geldi vardık neyse 47.900 e yazmıştı bu müptezel eski sahibi bende dedim 47 ye anlasalim kapora vermişim falan araçda malum sitede 1 ay durdu benimde gözler aracdan başka biseyi gormuyo expere gittik bu dedi aracda 2 parca boya var baskada bisey yok ciktimi 3 tane boya tamam dedik motor iyi dedi falan notere gittik bu müptezel bi gram inmedi yoluncak kaziz ya herneyse 47.250 ye tamam dedik çıktık yola.

Basa başa geliyoz deniyoruz aracı Antalyaya incez akşama varcaktik neyse hoca bozuyukde bi takırtı tukurtu oldu önümüzdede bi adamın lastigi patladı uyardık gidiyoz 1 km geçmeden bizim aracin arıza lambası yandı motor kendini kapattı motor calismiyo ben sok daha ilk aracım hayatımdaki ilklerden bi tanesi falan adami aradim adam yemin ediyo haberim yok diye benzinciye girdik hemen 100 m ilerde ondan sonra acaba gazdanmi diye benzine aldik baktım yine yok 2-3 dk geçtik çalıştı biraz tür attik benzincide derken gene gitti

bi tane oradan çekici çağırdık adam sanayiye 3 km varmis 200 lira para aldı.Tamam dedim verdim parayı özganotomativ e cektik en yakin eskisehir var oradada kapatmislar parca varsa bile 1-2 günu bulurmus gelmesi bilgisayara bağladı bunların ustası dedi bu arızayı siliyorum bu sizi antalyaya kadar götürür.kac lira borcumuz 50 lira dedi ustası bunların bi patronu var tam bir ...) ne 50 lirası 100 lira dedi verdik haram zehir zikkkim olsun dedim icimden hala da haram ediyorum.ama ah ettim o yola gidersemde hem o çekiciyi hemde onun sahibini tekrar görcem...

neyse konumuza donelim afyona iniyoz geç oldu saat bi baktik yine aynısı zor bela yokuş assagi durdu Allah korudu bariyerlere cm kalmış neyse 5 dk sonra tekrar çalıştı afyonda ogretmenevinde kaldık mecbur herneyse sabah çıktık sanayiye bi tane parca yok dedik sansa inelim mi taaa burdur bucaga kadar indik.o 10 km lik yokuşu nasıl indiysek hatim indirdim.etmedigim dua kalmadı.Neyse bucakdan antalyaya inen son bi yokuş var orası daha tehlikeli orda durdurma şansı hiç yok şanzımanı kucağına al gene durmaz bilen bilir o yolu Allah 'dan o yokuşa gelmeden aynı arızayı verdi çekiciye konustuk 120 km vardı

Antalya yeni sanayiye adam 150 dedi 120 ye anlaştık vardık turkmenogluna parca dedi ısınınca motor kendini korumaya alıyor soğutucuya koydu falan bunun dedi içinde 2-3 içindeki teli mı biseyi arızalanmış dedi bende deli gibi internetten bu parçayı arıyorum bi baktım mazdagarajda ömer usta diye birini tavsiye etmisler aradım 5 dk sonra dönüyorum dedi sağolsun döndü parca elimde kardeşim dedi vardım parca 120 lira takti usta parcayi ondan sonra bu ustayla burda tanıştık ertesi gün getirdim aracı dedi bunun motoru ölmeye başlamış tedavi edelim supaplardan bahsediyo bi bakım derken buda böyle hem iyi hem kötü bi anımdır.parçanin adı egzantirik mili sensörü.

Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sene 2016 bi önceki mazdam bu yaşayanlarda öyle bi olayda aracı kesinlikle çalıştırmadan çekiciye bindirip en yakın servise yada bu arızadan dolayiysa arıza kodunu bulup parçayı isteyip anahtarla kendimiz değiştirebiliriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bi gun yolum duserse de bu kisileri görürsem diye sakliyorum bu resmi.Bulursam ..
20181108_234700.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Üst Alt