Bagajdan su alma problemleri ile boğuşmuş biri olarak söylüyorum
R11 Flash s,Hyundai accent admire 2006,R9 Fairway ve Mazda 323'ümde karşılaştığım problemlerden bahsetmek istedim ve hepsini çözdüm
Şunları kontrol ettirmen yada etmen sorunun tamamen ortadan kalkmasını sağlayacaktır.
yaptırmaz yada umursamaz ve temizlemessiniz su orda buharlaşıncaya kadar duracağı için orayı zamanla paslandıracak ve delince'ye kadar bırakmayacaktır
1)Aracın bagaj fitillerini kontrol edilmeli fitiller sağlamsa altındaki saç çürümüş olabilir kontrol edilmesi gerekir
2)Aracın arkadan darbesi varsa tampon vb bağlantı noktaları düzgün montaj yapılmadıysa burdan
3)Arka canım altındaki saç çürümüşse ordan
4) Stopların arkasındaki contalar çürümüş olabilir çürümüş ise ordan ( Arka koltuğa kadar gider maalesef amfi falan varsa bozar)
5) bagaj havalandırma kelebeklerinden alabilir( şayet burdan alırsa yine su aldığı tarafın arka koltuğunun oturma noktası ıslanır) koltuğu kaldırıp
görebilirsiniz
6)Birde aracın bagajının içinde çürüme varmı varsa yağmur yağdığında değil giderken su alır aracınız.
Not: Aracın içindeki suyu temizleyin ve kontrol etmek için yağmurun yağmasını beklemeyin 5 lt suyla bahsettiğim noktalara suyu dökün ve ardından tek tek kontrol edin su alan yere göre müdahale ederseniz probleminiz çözülür.