Auris 2018

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
toyotaauris2.jpg


Tasarımı ve motor seçenekleriyle baştan aşağı yeni bir otomobil olarak karşımıza çıkan 2018 Toyota Auris, Türkiye’de de fazlasıyla tercih edilecek seçenekler arasında yer alacak. Sabah saatlerinde sızan tek kare görseli üzerinden ilk değerlendirmemizi yaptığımız 2018 Toyota Auris‘in resmi tanıtımı gerçekleşti. Toyota’nın 20 yılı bulan ve başarıyla yürüttüğü hibrit motor teknolojisinde yeni bir dönemi başlatacak olan üçüncü jenerasyon Auris, sadece benzinli ve hibrit motor seçenekleriyle satın alınabilecek. Bundan sonraki tüm modellerinde iki tane hibrit motor opsiyonu sunmayı planlayan Toyota ise ilk uygulamalarından birisi şu anda yapıyor. Kaputunun altındaki büyük değişimin yanı sıra tasarımsal olarak da yerini aldığı jenerasyondan çok daha modern ve sportif görünen yeni Auris Türkiye’de de merakla beklenecek bir model olacak.

toyotaauris3.jpg


Tasarım
Resmi tanıtımın gerçekleştirilmesine karşın Toyota’nın kokpit detaylarıyla ilgili bilgi ve fotoğrafları şimdilik gizlemeyi tercih ettiği 2018 Auris ebatsal olarak da iyileştirmeler elde etti. Toplamda 40 milimetre artırılmış uzunluğuyla fark yaratan modelde aks mesafesi ve genişlikte yapılan artışlarla birlikte, içeride çok daha ferah bir yaşam alanı sunuluyor. Markanın yeni nesil platformu TNGA üzerine geliştirilmesiyle birlikte en büyük eksikliklerinden biri olarak görülen sürüş dinamiği konusunda da artık çok daha iyi olan Auris, arkadan çok noktalı süspansiyonu ve artırılan burulma direnciyle özellikle virajlarda eksiklerini kapatacak gibi gözüküyor. Toyota’nın dış tasarım konusunda “evrim” tuşuna bastığı Auris’te slim-LED gündüz farları, LED arka stoplar, sportif tamponlar, difüzör ve egzozla asi görünüm her noktada hissediliyor. Gövdeden farklı tavan rengine de sahip olduğunu gördüğümüz araç bu özelliğiyle de kullanıcıları memnun edebilir.

toyotaauris5.jpg


Motor seçenekleri
Yeni Toyota Auris’in motor kısmındaki resmi bilgiler, sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız haberdeki beklentiler ile birebir oranda kesişmekte. Sadece benzinli ve hibrit seçeneklerle satın alınabilecek olan aracın giriş seviyesinde 1,2 litrelik motor yer alıyor. Üzerinde elektrik motoru bulunmayan bu versiyonda yaklaşık 115 beygirlik bir güçle gelecek olan Auris’e hibrit olarak sahip olmak isteyenleri ise diğer iki seçenek beklemekte. Bunlardan ilki C-HR’da da kullanılan ve 120 beygirlik güç üreten 1,8 litre hacimli ünite. Ben daha güçlü bir hibrit motor istiyorum diyenler ise yaklaşık 180 beygir güç üreten 2.0 litrelik versiyonu tercih edebilecek. Bu yılın son ikinci yarısında satışa sunulması beklenen Auris’in üretiminin önemli bölümü İngiltere’de gerçekleştirilecek.

toyotaauris1.jpg


toyotaauris4.jpg


Not: Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. Detaylı bilgi için Yasal Uyarı ve Kullanım Şartları - LOG




Şahsi görüşlerim
Beğendim sanırım. Vampir gibi görünüşü hoş.
Yalnız dikkatinizi çekiyor mu bu Talisman ile başlayan ve yeni nesil peugeot 508 ile devam eden bu far tasarımı esintisine Toyota da kendini kaptırmış gibi gözüküyor.
1.2 Turbo motorun teknik verileri burada açıklanmış.
http://media.toyota.co.uk/wp-content/files_mf/1434727529150619MAuristechnicalspecificationsFINAL.pdf
0-100 manuel 10.1, cvt 10.5 sn.
manuel 16" ortalama 4.8 yakıyor. uzun yolu 4.2
otomatik 16" ortalama 4.6 yakıyor. uzun 4.1 şehiriçi 5.5
yakıt tüketimi gerçek şartlarda tutturulabilirse olağanüstü gerçekten. VAG'ın 1.2 tsi ına iyi rakip olur gibime geliyor. Turbo isteyenler için dsg illeti yerine sorunsuz cvt şanzıman ve hızlanma değerleri, yakıt değerleri de güzel daha ne.
 

Bayraktar

Doğayı Sev Xedos'u Öp!
Yönetici
Moderatör
Mesajlar
4,955
Konum
İzmir
Araç Markası
Xedos 9
Güzel bilgiler için teşekkürler.

Ben de düşündüğüm kadarıyla bir kaç yorum yazayım: Toyota verimli motorlar açısından Japon'lar arasında yine başı çekmeye devam edecek gibi. Çoğu kişi de bu tarz araçları "aile otomobili" beklentisiyle alacağından ekonomi ve performans odaklı makul ihtiyaçları karşılamak doğrultusunda güzel bir seçenek olabilir. Tasarım olarak bu ön kısmının yayvanlaştırımış "X" konseptini açıkçası beğenemedim; hele Yaris'teki daha da feciydi; bıyıklı adam gibi bir sureti var. Ön ve arka tasarım çok keskin ve bu sert dönüşler Corolla'da biraz daha su kaldırsa da C sınıfı bir hatchback araç için gereksiz bir agresiflik katıyor. Yan kısımları çok daha yumuşak ve estetik olmuş bence. Arka kapıdan ayrılarak stoplara uzanan hat, arka kısmı güzel toplamış. Arka kapı kolunu kelebek camına koymamaları da güzel bir tercih olmuş yine. Cam çizgisi üstünden tavana kadar kullanılan ikinci renk çeşitliliği, segmentine ve kasa tipine yakışan bir dokunuş... Allah sahiplerine bağışlasın... ;)
 

a.can

Sessiz
Mesajlar
45
Konum
Trabzon
Araç Markası
1992 Mazda 626
Hani büyük konuşmuş olmayayım ancak kolay kolay Avrupa araç almam. Japon arabalar benim için hep önceliklidir. Toyota da Japon’lar arasında 2. Sırada yer alır
 
Mesajlar
1,988
Konum
Denizli
Araç Markası
X
Araç Renk ve Tip
Lacivert
Ne biliyim şu keen look olayından sonra tasarımlar biraz ucube geliyor bana , şu anda bu tasarım dilinde chr ve corolla güzel diğerleri ya uçuk kaçık yada kasaya uymuyor malesef
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Arka tamponu beğenmedim, gerisi fena olmamış, far tasarımları almış başını gitmiş zaten, mt ve at tüketiminde bir yanlışlık mı var Mutlu, MT daha mı fazla yakıyor? 1.2 turbo güzel bir seçenek olmuş, bu hibrit motor küçük hacimli olmuyor mu?
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #6
Arka tamponu beğenmedim, gerisi fena olmamış, far tasarımları almış başını gitmiş zaten, mt ve at tüketiminde bir yanlışlık mı var Mutlu, MT daha mı fazla yakıyor? 1.2 turbo güzel bir seçenek olmuş, bu hibrit motor küçük hacimli olmuyor mu?

CVT olduğundan ve vites değişimindeki devir dalgalanması olmadığı için otomatiklerinde tüketim daha az çıkıyor.
hibritte 1.8 120 hp gelecek ve bir de performans isteyenler için 2.0 180 hp hibrit sunulacakmış. Ama hibritlere gelen mtv zammından sonra 1.2 ve 1.6 hariç satmaz.
 

ozgur35

Aktif
Mesajlar
3,513
Konum
İzmir
Araç Markası
2011-Mazda 3 İmpresive
Araç Renk ve Tip
Gri-Hb
2014 Aurıs cok kullandım arkadasımda var manuel D4d dızel. Yorumlarım arac dızel olmasına ragmen gırgır ses yok ıcerde benzınlı gibı o yönünü cok begendım. Önemlı bu cunku mesela bızım Crv'de rolantıde gırgır kamyon gıbı kafan sısıyor, sıkışık trafıkte kaldın mı yandın gırgır yani ama 40 dan sonra ses gelmıyor kabıne honda da. Toyota boyle bı olay yok.
2ıncısı; Konfor. Aurısın konfor şahane pamuk gıbı. Benım Mazda 3 ü kullandıgım yerlerde kullandım arac yaylana yaylana akıyor güm güm olayı yok. Mazda da konforsuz degıl cukura düşünce gum gum tok bı ses var arac stabıl, ama aurıs yaylanıyo bellı süspansıyon cok yumusak clio gıbı. MAzdanın aynı Bmw 3 serısı süspansıyonu, gumgum ama rahatsız etmıyor sportıf. Arac bellı edıyor yola oturdugunu ama Toyota hissiyatı yolla bı bag yok sadece konforlu. Koltukları yumusacık süngerı ön de arka da. 2011 Honda cıvıclerın ön tahta gıbı arka pamuk gıbı mesela. Ben koltuklarına bayıldım Aurısın cok rahat yumusacık.
3. uncu; Vıraj kabılıyetı. Mazda3 ile evıme dondugum sert bı vıraj var Mustafa kemela gıren kavsak orayı 60 la 50 yle gırerım. Hatta kafamı vıraja soktum mu gaza basarım aracımın kafası açılmaz. Arac o kadar güzel yapısıyor ki yola hala dıreksıyonu cevırdıkce kafa ıcerıye gırıyor. Röfüje sürtmek an meselesı. Öyle bı acılma kopma yok vıraj ıcınde , aracı attıkca ıcerı atabılıyorsun hem de hic bır zaman DSC ısıgım yanmadı. Aurıse gelınce aynı sekılde kullandım aracı, bırakın vıraj ıcınde gazı köklemeyı, vıraj ıcınde kafayı röfüşe yaklaştırmayı; aracı bı vıraja attım MAzda3 gıbı 55 le kafası oyle bı attı kı arac dırek bı bütün olarak kafadan acıldı karsı serıde dogru açıldı zor soktum vıraj ıcıne ESP mesepe ne kadar ısık varsa yandı gosterde.
4 üncüsü Tasarım; Dış tasarım kişiden kişiye degısır ama 2014 lerın o iç konsol çok kötü. Aracın olumlu olumsuz yönlerını yazdım. Ama o ıc konsol ınsanı boğuyor üstüne üstüne gelıyor. O kadar dik ki yüksek ki aracın ıcınde ınsanın ruhu daralıyor yanı uzun yolda en fazla 2 saat dayanılır o araca, ıcınde ruhum daraldı.
Yeni kasa da dış tasarımı önü C-HR aynısı arkası Opel Adam gıbı olmus inşallah iç dızayn da şu yüksek konsoldan kurtulmuslardır.
 

Ekli dosyalar

  • 0af450ebf9a74d1ea2c4eda9bc977e831102201716004230604_11_Orta.jpg
    0af450ebf9a74d1ea2c4eda9bc977e831102201716004230604_11_Orta.jpg
    71.4 KB · Görüntüleme: 34
  • lmölş.jpg
    lmölş.jpg
    172.8 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

saridoan

Katılımcı
Mesajlar
662
Konum
Ankara
Araç Markası
2011 Mazda 3 Imp AT
Araç Renk ve Tip
Beyaz HB
Arka cam şekli bende hafif bir BL HB havası uyandırdı. Genel olarak bende de beğendim aracı.
 

ozgur35

Aktif
Mesajlar
3,513
Konum
İzmir
Araç Markası
2011-Mazda 3 İmpresive
Araç Renk ve Tip
Gri-Hb
Arka cam şekli bende hafif bir BL HB havası uyandırdı. Genel olarak bende de beğendim aracı.
Arka tampon da Seat Leon Fr a benzıyor, stoplardan arka kapı koluna gıden omuz çizgisi Bl kasa heçbek Mazda 3. Eskısınden guzel olmus degerlendırılebılır canlı gormek lazım
 

Holydao

Benlik bi durum yoksa çıkıyorum!
Mesajlar
1,898
Konum
Antalya
Araç Markası
2016 Honda HR-V
Araç Renk ve Tip
Beyaz - SUVcuk
Fazlasiyla CHR ile ayni aileden geldigini gosteriyor. Arka kapi kollari gizli olsaymis daha iyi olurmus sanki... Cok begenemedim, transformers gibi duran bu yeni dizayn olayini cok sevmiyorum, tamam keskin hatlar iyidir guzeldir ama abartiya kacinca da araba hafif bi silkinip dile gelecekmis gibi duruyor. Keza CHR da cok begendigim bir model olmamisti. Eski Auris'in en buyuk avantaji gayet guzel bir donanim-motor-sanzuman kombinasyonunu makul bir fiyata vermesiydi. Yenisi nasil olacak bakalim.
 

ALPEREN58

•°•°• Mehmet •°•°•
Mesajlar
2,862
Konum
Sivas
Araç Markası
1998 Renault Scenic
Araç Renk ve Tip
Mavi
Bayan öğretmen arkadaş park yerinden çıkmayıp yardımcı olmam için rica ettiğinden, 20 metre kadar kullanmışlığım var. Her türlü sorunuzu bana sorabilirsiniz:p:koptum:

İç ve dış dizayn olarak hiç beğenemediğim bir modeldi ki dış dizaynı nispeten güzel denebilecek bir noktaya çekmişler bence. Sıfır araba alacak imkanım olsa kesinlikle hibrit alırım. Auris bu konuda dikkatimi çeken bir model. Son zamanlarda Hyundai ve Kia da hibrit çıkardı. Yine de Toyota tecrübesiyle benim listemde üst sırada olurdu.
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #13
Bayan öğretmen arkadaş park yerinden çıkmayıp yardımcı olmam için rica ettiğinden, 20 metre kadar kullanmışlığım var. Her türlü sorunuzu bana sorabilirsiniz:p:koptum:

İç ve dış dizayn olarak hiç beğenemediğim bir modeldi ki dış dizaynı nispeten güzel denebilecek bir noktaya çekmişler bence. Sıfır araba alacak imkanım olsa kesinlikle hibrit alırım. Auris bu konuda dikkatimi çeken bir model. Son zamanlarda Hyundai ve Kia da hibrit çıkardı. Yine de Toyota tecrübesiyle benim listemde üst sırada olurdu.

Mtv ye gelen bu zamlardan sonra maalesef Toyota'nın hibritinin bir artısı kalmadı. 1.8 motor ama 1.3-1.4 atm. motor performansında. Mtv si el yakıyor artık. 1.2 turboyla aynı bile yakabilir bence. Ya da sıfır alınabiliyorsa benzine katlanabilir.

İç tasarımını ben de hiç sevmiyorum. Daha iç mekan resmi paylaşılmadı. İnşallah bir değişiklik yapmışlardır ve Mazda'dan örnek almışlardır. Türkiye'ye 2019 başında gelmesi planlanıyormuş.
 

Samet

Sessiz
Mesajlar
30
Konum
İstanbul
Araç Markası
2009 - Mazda 6
Araç Renk ve Tip
Lacivert - Sedan
Bu zamana kadar gördüğüm en iyi Toyota tasarımlarından biri diyebilirim fakat her zaman olduğu gibi yine Honda'nın gölgesinde kalmaya mahkum.
 

MutluTEKİR

Aktif
Mesajlar
4,586
Konum
Karabük
Araç Markası
2010 Mazda3 125000km
Araç Renk ve Tip
Granit Gri - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #16
Videoda adam dıyor arkası 2 nesıl mazda 3 :D

Arka stopları 2. Nesil mazda 3 e nasıl benzetmişler şaştım kaldım alakası yok. Bizimkiler yumuşak hatlı estetik, yeni nesillerde sert çizgiler hakim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Üst Alt