Hocam fakat camlar kapalıyken koku gelmiyor. Dediğiniz gibi olsa camlar kapalıyken de koku gelmez miydi. Ayrıca ben bagaj lastiklerini falan da değiştirdim. Yine de düzelme olmadı. Ekzoz sistemi komple yeni değişti değişme olmadı. Fakat kaputu açtığım zaman motorun üzerinde yağ lekeleri görüyorum ayrıca benim arabanın ekzozu çok pis kokuyor. Araba bir keresinde hararet gördü. Motor yapıldı ama sadece conta ve radyatör değişti başka birşey yapılmadı galiba ayrıca ilk aldığımda arabayı su eksiltiyordu zaten. Şu an su eksiltmiyor ama yağ eksiltiyor.
şimdi burda aslında sorunun ne oldugunu aracın conta yaktı demekle cevabını vermiş oluyorsunuz ki zaten bende buna yakın bir cevab yukarıda size verdim
araç yag yakıyor diyorsunuz bu yanan yag eksoza gidiyor buda koku yapar sabah sogukken aracı çalıştırın 3500 ve 4000 devir arası motor yaglamayı yaptıktan 1 dakika sonra bir gaz verin eksozu görün bakalım duman ne olucak yani burda tahmin yürütülüyor ora yada bura diye cam açıkken yada kalıy ken bunların hepsi birer tahmin
motor daki yag kaçaklarından bahsetmişsiniz bunuda size yukarıdaki mesajımda belirtmiştim
burda yapman gereken yanma odasına giden yagı kesmen ve motorun dışarıdaki yag kaçagını kesip güzel bir yıkama yaptırman olucak bunun dışında çekiş ile proplem ile alakalı size bir çok cevab yazmak isterim
debriyaj balatan bitik olabilir lpg regülatörünün küçük olup gazı yetiştirmemesi olabilir
sübop ayarların sıkı olabilir
karbiratörün agsına gelen mikser küçük olabilir
gaz ayarı kısık olabilir
sonuçta kullandıgın araç b6 1.6 ccmotor sohç 16 valf 87 hd dir
burda motorun kondisyonu çok önemli zaman aşımı metal yorgunlugu bazı kaçan beygirlerin geri kzanılması için iyi bir yerde güzel bir işçilik gerekir bu motorda olabilir lpg bakımıda olabilir
debriyaj degişimide olablir çok zor teshişler degil burda olsaydın size bir çay içerken sorununuzu bir daa konu yapmıyacak şeki,lde tek kalemde çözüme kavuşturur ne yapılması gerektigi yönde hem maddi yönde hem pisgolijik yönde gerekli tüm cevabı zevkle verebilirdim siz şimdi fazla kafanızı kurcalamayan sizi boş boş dinleyen degil aracınızın sorunu ne ise dogru bir şekilde yönlendirip yardımcı olucak bir usta bulun faydası olucaktır şimdilik geçmiş olsun kolay gelsin başarılar ...