Mazda 3 BL (2009-13) Abs ve Fren Işığının Yanması

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
Selamünaleyküm arkadaşlar. 3 gun önce mazda 3 1.6 impressive (2010) model arac aldım. Aracimda kalkış yaparken patiye yatinca abs isigi ve el freni ışığı yaniyor ve sonmuyor, sonmesi icin araci ac kapa yapmam gerekiyor. Satici soylememisti bunu. Arayip sordum bende cok nadir oluyordu dedi suruste herhangi bir sikinti yaratmiyor dedi. Bu sorun ileride basima problem acarmi arkadaşlar. Abs calisip calismadigini da anlayamwdim acikcasi fren cok sert geliyor. Araniza yeni katıldım. Simdiden teşekkürler

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Ve Aleykümselam.
Bilgisayara bağlayıp hata kodu düşüyor mu bakmak lazım, hata kodu yoksa, akü kutup başını söküp takarak basit resetleme işlemi yapabilirsin.

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Ve Aleykümselam.
Bilgisayara bağlayıp hata kodu düşüyor mu bakmak lazım, hata kodu yoksa, akü kutup başını söküp takarak basit resetleme işlemi yapabilirsin.
Hocam merhaba Henuz sanayiye gitme firsatim olmadı gidince bilgisayara baglatayim. Hocam bu sorunlar sizce büyük sorunlar mi

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Hocam merhaba Henuz sanayiye gitme firsatim olmadı gidince bilgisayara baglatayim. Hocam bu sorunlar sizce büyük sorunlar mi
Maddi boyut olarak büyük sorun diyemeyiz ama hayati sorun oluşturma riski var. Tabi gerçekten sistemde sorun var ise.

Fren hidrolik seviyesi ile balatalara da baktırın.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Maddi boyut olarak büyük sorun diyemeyiz ama hayati sorun oluşturma riski var. Tabi gerçekten sistemde sorun var ise.

Maddi olarakta büyük sorun abi... özellikle 2010 modeller patladı abs konusunda. Bazıları tamir edilebiliyor, bazıları değişiyor.

@kadir daha detaylı biliyor bu mevzuyu.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
2010da kronik 2011 de yok denecek kadar az 1-2 denk geldim

3 tane sorun oluyor pompada bunların 2si tamir oluyor ama 3.sorun tamir olmuyor.

Fiyat : Sanırım 110 bin tl diye hatırlıyorum

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
2010da kronik 2011 de yok denecek kadar az 1-2 denk geldim

3 tane sorun oluyor pompada bunların 2si tamir oluyor ama 3.sorun tamir olmuyor.

Fiyat : Sanırım 110 bin tl diye hatırlıyorum
@xsenturk maddeten de büyük sorun olabilirmiş. :confused:

İnşallah olmaz diyelim.

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
Abiler ben bu araci 3 gun once aldim. Suanlik suruste bi sıkıntı gozukmuyor gibi duruyor. Aldigim vatandas bana böyle bir sorun oldugunu söylemedi. Ankarada ikamet ediyorum nereye gösterebilirim aracı bilginiz varmidir ne yapabilirim sizce

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Abiler ben bu araci 3 gun once aldim. Suanlik suruste bi sıkıntı gozukmuyor gibi duruyor. Aldigim vatandas bana böyle bir sorun oldugunu söylemedi. Ankarada ikamet ediyorum nereye gösterebilirim aracı bilginiz varmidir ne yapabilirim sizce
Sürüşte sıkıntı olmuyor kısmı muhammalı bi konu , şimdilik ileriki seviyelerde komple devre dışı kalacak o ışık sönmeyecek muayeneden geçmeyecek (geçende oluyor ama onu anlamadım geçen nasıl geçiyor geçmeyen nasıl geçmiyor )

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
Sürüşte sıkıntı olmuyor kısmı muhammalı bi konu , şimdilik ileriki seviyelerde komple devre dışı kalacak o ışık sönmeyecek muayeneden geçmeyecek (geçende oluyor ama onu anlamadım geçen nasıl geçiyor geçmeyen nasıl geçmiyor )
Abi freni tam ayikamadim aslinda sert geldi bana. Frenciye gostercektim. Ankarada bunu götürecebilecegim bir yer varmi ne yapabilirim abi sizce

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Tamamdır abi teşekkür ederim bekleyelim. Mazda aracini cok büyük umutlarla almıştım ama bugün korkmaya başladım. Sizce korkmak icin erkenmi
Çok erken hemde biraz sabır biraz araştırma bide kredi kartı limitini ayarladın mı no problem :hrkbuya:

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
Çok erken hemde biraz sabır biraz araştırma bide kredi kartı limitini ayarladın mı no problem :hrkbuya:
Alirken kullandik kredi karti limitini ama bakalım bir kac ay idare eder heralde mazda bozulmaz dediler ona güvendim. 2 3 ay idare eder mi abi bu sorun

Ozanihat

Katılımcı
Araç Markası
2016 - Egea 1.6 E-Torq
Araç Renk ve Tip
Füme - Sedan
Fren hidroliğinin değişip değişmediği ile ilgili bilginiz var mı bilmiyorum ama büyük değismemiştir.
Fren hidroliğini değiştirip en ucuz yollu denemeyi yapmış olursunuz.

xsenturk

Sessiz
Araç Markası
2010 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Hatchback
Fren hidroliğinin değişip değişmediği ile ilgili bilginiz var mı bilmiyorum ama büyük değismemiştir.
Fren hidroliğini değiştirip en ucuz yollu denemeyi yapmış olursunuz.
Abi merhaba aksam bi sanayiye uğrayip degistireyim teşekkür ederim bilgi için.

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
@Rcm görünce yardımcı olacaktır diye düşünüyorum
Üstad benim ki ABS bu farklı bir hikayeden bahsediyor.
@xsenturk şaşmaz cihan oto İsmail ustaya uğra. Benim araç ABS den dolayı salı gününden beri yatıyor sanayide. Sağ salim bir teslim alabilirsem aracı.

Üst Alt