Mazda 626 GF (1997-02) 4 Yıl Bakımsız Kalmış Bir Mazda İçin Tavsiyeleriniz

Starhan95

Sessiz
Mesajlar
17
Konum
Kayseri
Araç Markası
Mazda 323 hb 1.5 1999
Araç Renk ve Tip
Bordo - Astina (Hb)
Cümleten selamün aleyküm. Abilerim Kayseri şehir Hastanesi'nde taşeron firmada görev yapıyorum.

4 yıllık sahibinden 1998 model 626 GF kasa mazda aldım. Aracın sahibi dedemin bağ komşusu adam 4 yıl evel eşini kaybedince bağda yaşıyor ve sadece ekmek, gıda vs ihtiyac için merkeze gelip alıp tekrar gidiyor. 4 yıldır sadece 3285 km yol yapmış şuan 240 bin km'de. ama yağ berbat antifiriz yok. Renk kahverengimsi hava filtresi tozlanmış. Velhasıl emmim bakmamış. Kondisyon, kasa, jilet gibi bu şekilde motora bakım yapmadan binmek istemedim.
Yarın sanayide herhangi bir yere varıp yağ , yağ filtresi, hava filtresi, antifiriz degisimlerini yapacağım. Ama evvela sizlere danışmak istedim.
Kimi radyatör kireclidir tazyikli su ile yika,
Kimi deterjan dok temizle,
Kimi 3lt su 1 lt antifiriz ekle... Korkum su antifirz koyunca bir yerden patlak verir mi ? Verirse ne yaparım çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Bana bu konuda sırayla yapmam gereken işlemleri anlatabilecek yol gösterecek bir büyüğüm , abim, kardeşim var mıdır?
Total De masrafım ne olur?
Hangi markaları tercih etmeliyim?
Şimdiden teşekkürler, hayırlı geceler.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Önemli nokta antifriz konusu.
Uzun süredir motorda antifriz yoksa, sıkıntı çıkarma ihtimali var maalesef.

Devirdaim, borular ve kelepçeleri, radyatör ile kalorifer peteği risk altında olan yerler. Antifriz sonrası takip et ki sıkıntı çıkartırsa hasar büyük olmasın.

Kolay gelsin.
 

Starhan95

Sessiz
Mesajlar
17
Konum
Kayseri
Araç Markası
Mazda 323 hb 1.5 1999
Araç Renk ve Tip
Bordo - Astina (Hb)
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #3
O zaman direk yagciya gidip antifirz koyduriyorum abi başka dikkat etmem gereken konu var midir? Antifiriz derecesi ? Rengi? Yağın markası ? Ve 10/40 mı 5/30 mu ne koydurayim tavsiyeniz nedir bana abi? Saygılarımla
 

HakanEMRE

Aktif
Mesajlar
7,455
Konum
Bolu-Ş.Urfa
Araç Markası
2004 - HONDA ACCORD
Araç Renk ve Tip
FÜME
Yağ, filtreler, soğutma sistemine el atılırken ısıtma sistemine yani kalorifer peteği de temizlense iyi olur buda soğutma sistemine bağlı bir parça.
Araç bu kadar bakımsız kalmışken iyi bir usta bulup baştan aşağı kontrol edip eksiklerini giderse tekrar tekrar sanayi ile de uğraşılmaz
Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

MI 5X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Mesajlar
1,068
Konum
Ankara
Araç Markası
Mazda 626 GW 98
Araç Renk ve Tip
Kırmızılı-STW
Bianda 3 litre antifiriz koyma bence. Devirdaim gülecegini tutamaz su koyuverir. Shell in 1 litrelik konsantre antifrizi konulabilir. radyatörü temizlemek istiyorsan alttan tıpayı acıp üsttende hortumu sokup kabasını temizleyebilirsin, sonra biraz çalıştırıp termostat açtırıp blok içeriisndeki suyunda degişmesini saglayabilirsin. elinden geliyorsa hepsini kendin yapabilirsin. Yag tavsiyesi olarak 10/40 ama markası sana kalmış, oda Shell olabilir, Liqui Moly Liefhau... (Mavi bidonldaki) olabilir, Motul 6100 serisi olabilir. filtreleride netten sipariş ver, hava filtresi, benzin filtresi, lpg, polen hepsini takım satan yerler var. al geç olarrın birinden, filtrede Sakura marka tavsiyemdir.
Ahhh o araba bende olacak bu hafta sonu köyde yaptıgım rampaya çekip yagını suyunu, filtresini aşını hepsini yapardım :) hayırlı olsun.
not: araç fotosu isterük.
 

Starhan95

Sessiz
Mesajlar
17
Konum
Kayseri
Araç Markası
Mazda 323 hb 1.5 1999
Araç Renk ve Tip
Bordo - Astina (Hb)
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #7
Abilerim yagciya vardım. Durumu anlattım. Antifirz derecesi -40 imiş. Çok sevindim çok mutlu oldum. Anlatamam. Çok şükür çıkacak masraftan kurtulduk ama komple antfirizi boşaltıp yenisini koydurdum. Ful bakımları yapıldı. Kayseri'de yım. Bugün de kendim araca pasta cila yaptım. Camlara kireç sökücü + seramik yapıldı. Çok şükür sıkıntısız şekilde rabbim herkese nasip etsin
59147
59144
59145
59146
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Üst Alt