2019 Mazda CX-5'ten IIHS'de Yeni Derece

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,897
Konum
Mudanya
Mazda araçları yoldaki en güvenliler arasında olmaya devam ediyor.


42756



Mazda Kuzey Amerika Operasyonları (MNAO) bugün, 2019 Mazda CX-5 kompakt SUV'unun, Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü'nün (IIHS) otomatik acil durum fren sistemleri için gelişmiş derece kazandığını ve bunun kurumun ikinci en yüksek derecesi olduğunu bildirdi.

2019 CX-5, aracın konforu, rahatlığı ve emniyetini geliştirmeye yardımcı olan birçok yeni teknolojik özelliğe sahiptir. CX-5, yaya çarpışma önleme derecelendirmelerinin bir parçası olarak IIHS'nin yeni, daha sıkı otomatik acil durum fren sistemleri altında gelişmiş puanı alan beş araçtan biriydi. CX-5'in standart Akıllı Şehir Freni Desteği ve 360 ° İzleme Monitörü de IIHS güvenlik kriterlerini karşılamada CX-5'e yardımcı olan faktörler arasındaydı.

Yaya otoban freni testi, Enstitü'nün güvenlik testleri programındaki dördüncü kaza önleme değerlendirmesidir. Yeni program kapsamında, araçlar farklı hızlarda çalışan üç farklı test takip senaryosunda, yaya mankenleriyle çarpışmayı önleme veya hafifletme yeteneklerine bağlı olarak "temel, gelişmiş veya üstün" olarak değerlendiriliyor. CX-5'in her test senaryosunda önemli hız azalmaları yaparak, kaçınılması çok zor olan yaya mankenlerine çarpmadan testi sonuçlandırdı.

Mazda Kuzey Amerika Operasyonları Başkanı ve CEO'su olan Masahiro Moro;

“Mazda Proaktif Güvenlik Felsefemiz, bir sürücünün olaylardan kaçınmasına yardımcı olmak için hem çevik hem de duyarlı SUV'lar geliştirmemize rehberlik ediyor.

Mazda'da sadece tekerleğin arkasında bulunanların güvenliği ile değil, her gün araçlarımızla temas edenlerin endişeleriyle de ilgileniyoruz.

Form ve fonksiyonun sınırlarını zorlayan, güzel tasarlanmış araçlar üretmeyi taahhüt ediyoruz.” dedi.


42757
 

Üst Alt