2018 Lexus LS 500 F Sport

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Sınıfının 10 ileri otomatik şanzımana sahip ilk otomobili: 2018 Lexus LS 500 F Sport

lexusls500sport4-1000x562.jpg


LS ailesinin en sportif üyesi olacak olan LS 500 F Sport, teknolojisi ve teknik değerleriyle segmentinin en iddialı otomobillerinden bir tanesi. Hibrit motor teknolojisini modellerinden aktif şekilde kullanan markalardan birisi olan Lexus, New York Otomobil Fuarı‘nda sergileyeceği kozunu nihayet resmi detaylarıyla organizasyon öncesi resmi kaynaklarından karşımıza çıkarttı. Mercedes S ve BMW 7 Serisi gibi üst segment modellerin karşısında olacak olan LS 500 F Sport adından da anlaşılacağı üzere ailenin diğer versiyonlarından tasarım olarak daha sportif bir karakterle birlikte geliyor. Diğer modellerde olduğu gibi güç ünitesinde hibrit motor teknolojisinin kullanıldığı model tasarımı kadar teknik değerleriyle de bekleneni fazlasıyla veriyor.

lexusls500sport3-1000x562.jpg


Tasarım
Lexus’un karakteristik ön ızgarasının oldukça geniş bir form ile tamponla birleştiği modelde ön taraftaki hava girişleri ilk bakışta aracın performansı hakkında ilk ipuçlarını veriyor aslında. 20 inç büyüklüğündeki alüminyum alaşım jantlarla kombin edilen aracın arka tarafında ön taraftaki gibi keskin bir ışıklandırma çizgisi ve iki çıkışlı egzoz grubu karşımıza çıkıyor.

lexusls500sport7-1000x562.jpg

Aracın içerisine girdiğimizde de dışarıda konumlandırılan F Sport rozetinin ruhunu görebiliyoruz. Marka tarafından “Japon misafirperverliğinin kalitesi” olarak tanımlanan LS ailesinin bu versiyonunda daha dinamik bir altyapı kullanıldığından ötürü koltukların da buna cevap verecek şekilde yaratıldığını belirtmek gerekiyor. Performanslı sürüşlerde kullanıcıyı en iyi şekilde saracak sport koltuk kombinasyonunun kullanıldığı aracın sürücü ekranında da markanın süper otomobili LFA‘nın direksiyon yapısı ve grafikleri gibi parçalara yer veriliyor.

Altyapı – Motor
Lexus’un 2018 LS 500 F Sport’ta altını çizdiği noktalardan birisi de şasi ve sürüş dinamikleri kısmında. Markanın yeni nesil şasi kontrol teknolojisinin kullanıldığı modelde; frenleme, direksiyon, süspansiyon ve güç ünitesi arasında maksimize edilmiş bir uyum sunuluyor. Aracın arka tekerlekten kontrol sistemiyle de düşük hızlarda manevra kabiliyetinde oldukça iddialı olduğunu belirtmekte de fayda var.

lexusls500sport8-1000x562.jpg


Lexus, 2018 LS 500 F Sport’ta iki farklı güç seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu seçeneklere baktığımızda LS 500’de kullanılan 415 beygir güç ve 600 Nm tork üreten twin-turbo V6 ve LS 500h’de kullanılan 354 beygir ve 354 Nm tork değerli hibrit seçeneklerin kullanıldığını görüyoruz. Segmentinde 10 ileri otomatik şanzımanla sunulan ilk model olan benzinli versiyonun, elektronik wastegate valfinde yapılan geliştirmeyle gaz tepkisi önemli oranda iyileştirildiği ifade edilen motorun değerlerine baktığımızda 4,5 saniyelik 0-100 değerinin sunulduğunu görüyoruz. 3.5 litrelik içten yanmalı motorla birlikte iki elektrik motorunun kullanıldığı hibrit versiyondaysa bu değer 5,4 saniye olarak karşımıza çıkıyor. Arka tekerlekten ve dört tekerlekten çekiş altyapı seçenekleriyle sunulan LS 500 F Sport’un fiyat detayları New York Otomobil Fuarında belli olacak.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,828
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Ön taraf bana göre olmamış. İç tasarım iyi gibi geldi. :)
 

Ebubekir

Aktif
Mesajlar
1,112
Konum
İstanbul
Araç Markası
2012 Mazda Mirai
Araç Renk ve Tip
Gri - Sedan
Beğenin gitsin ne olacak alabilecek miyiz sanki :)

C6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Mesajlar
2,400
Konum
Yalova-Armutlu
Araç Markası
2009 Mazda 3 Touring
Araç Renk ve Tip
Sedan - Gri Şimşek
Arka stoplar BMW'yi fazlaca andırıyor.. Hem ön hem arka tasarımda bir yerler tam olmamış, bakınca "gayet güzel" diyemedim. Bakınca insanın içine sinen, olmuş bu diyebildiğim bir tasarımı yok. Bir Kodo değil mesela :p

Sınıfında iddialıdır ama gönlümde değil..
 

Üst Alt