2016 Yeni Mini Countryman

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
k6Joqp.jpg


BMW UKL platformu tarafından tasarlanarak “Hardtop” adı verilen üçüncü nesil MINI Cooper, kardeşlerine kavuşmak için gün sayıyor. Satışa çıkardığı dört kapılı “Hardtop 4″ modelinden sonra; MINI Convertible, Clubman, ve Countryman karoserlerini de yenilemeyi planlayan MINI ayrıca Roadster ile Coupe modellerinin de yerine geçecek bir spor otomobil için çalışmalarını devam ettiriyor.

Yukarıda bahsi geçen modellerden olan yeni Countryman, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Nürburgring pistinde bir kez daha objektiflere yakalandı. Selefi gibi kutu şeklinde bir tasarıma sahip olacağı anlaşılan otomobilin biraz daha büyüyen yapısıyla birlikte sert bir mizaca da sahip olacağı belirtiliyor.

Standart olarak önden çekiş sistemiyle donatılacak olan modelde ayrıca MINI’nin ALL4 dört tekerden çekiş sistemi de opsiyon olarak sunulacak. Countryman’in en güçlü versiyonları olan Cooper S ve John Cooper Works modellerinde standart olarak sunulması beklenen ALL4 sistemi, modellerin güçleri göz önünde bulundurulduğunda gerçekten de olmazsa olmaz bir donanım gibi görünüyoor.

Cooper Countryman’lerde 1.5 litrelik 3 silindirlik turbo motorları kullanmayı planlayan MINI, Cooper S ve JCW modellerinde ise 2.0 litrelik dört silindirli turbo motorları tercih edecek. Baştan aşağı aşırı beslemeyle donatılacak olan Countryman ailesinde 6 ileri manuel şanzuman standart olarak sunulacakken, 6 ileri otomatik şanzuman ise isteğe bağlı olacak.

Head-up display, çarpışma ve yaya ikaz sistemi, park asistanı ve hız limitli bilgi sistemi gibi teknolojik yeniliklerle birlikte konuklarına daha güvenli bir yolculuk sunmayı amaçlayan Cooper Countryman’ın üzerindeki örtünün gelecek yıl kaldırılması planlanıyor.

cuWVu2.jpg

S48Ggn.jpg
 

Üst Alt