2016 Opel Astra

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
2016 model Opel Astra’nın tahmini tasarım fotolarının geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen Frankfurt Motor Şovu’nda bir sunumda gösterilmesinden sonra nihayet son ürün fotoları yayınlandı.

Monza konseptinden izler taşıyan model, birazda Corsa’dan alınan tasarım detayları ile oluşturulmuş. Araç bir önceki modelle aynı büyüklüğe sahipken, daha yüksek tavan ve fark yaratan yeni c sutunu yeni Astra’nın getirdiği yenilikleri. Bir önceki modelde sis farlarının üzerinde yer alan sinyal lambaları bu defa klasik sisteme uyarak far yuvasına alınmış. Opel opsiyon olarak sunacağı IntelliLux LED matriks aydınlatmalar ile aracın arkasında kullanılan LED aydınlatmalar aracı çok şık gösterecek.

Aracın içerisine geçtiğimizde önceki kasasına göre bariz şekilde azaltılmış düğme sayısı ve büyük ekran dokunmatik bilgi-eğlence sistemi bizi karşılıyor. Bu sistem hem Google’ın Android Auto hemde Apple’ın Car play sistemine destek verecek. Ayrıca gösterge tablosundaki yeni renkli ekran, elektrikli park frenleri, start-stop düğmesi ve yeni 3 kollu deri direksiyon aracın kaliteli görünümünü pekiştiriyor. Bunlara ek olarak siyah yoğunluklu kaliteli görünen plastik kaplamalar ve metal ayrıntılar aracın çok daha elit görünmesini sağlıyor.

Daha detaylı fotoğraflar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

JSVY4F.jpg

qpRGor.jpg

fNbpj7.jpg

X9B3sX.jpg
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,837
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
Direksiyon eleştirisine katılmakla birlikte geri kalanı bilindik Opel klasiği... ;)
 

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
  • #8
Tasarımından söz ettiğimiz modelin şimdi de teknik detaylarını sunuyoruz. Tüm otomobil firmaları arabalarını hafifletmek için teknolojilerini geliştirirken Opel’de bunu başarabilmek için boş durmamış. Öyle ki Opel mühendisleri öylesine yoğun çalışmışlar ki yeni Astra’da en az 120 ile 200 kg arasında bir hafiflik yakalayabilmişler. Bunu tabikide tamamiyle yeni vasıta mühendisliğine borçlular. Kaportada %20 oranında bir kazanım, şaside ise 50 kg’a varan bir kazanım olduğu belirtildi. Alt şasideki kullanılan metaller, yüksek mukavemetli ve ultra hafif çelikten üretilen metallerle değiştirilerek bu kazanç sağlanmış.

5 santim daha kısa bir gövde ve 2 santim daha kısa bir dingil aralığına sahip olacak olan model 35 milimetre daha fazla diz mesafesi sağlayacak. Dış tasarımdaki değişimler neticesinde de 0.30’un altında bir sürtünme katsayısı olan Astra K’nın bir önceki neslinden tavanının 2.6 cm daha alçak olacağı belirtildi.

Motor gamında ise güçler, 1.6 CDTI dizel motorda 95 beygirden, 1.0 ECOTEC üç silindirli motorda 105 beygirden başlayacak. Ve yeni 1.4 ECOTEC dört silindirli tamamı alüminyumdan imal edilmiş motor ise 145 beygir güç ve 250 Nm tork üretecek.

Yeni Astra artık yolları tamamı led olan farlarıyla aydınlatacak. Bu farlara IntelliLux LED matrix headlights adını veren Opel, bu farların objeleri 80 km hız ile giderken 30-40 metreden sürücünün farketmesine olanak sağlayacağını ve xenon farlarla halojen farlardan daha çabuk olacağını belirtti.

Yeni Astra’nın kabininde ise Opel, tamamiyle yeni görünen en son nesil IntelliLink bilgi sistemini, Android Auto ve CarPlay ile uyumlu hale getirmiş. 8 inch’lik bir ekrana ve 4G LTE ile Wi-Fi hotspot’a sahip olan bu sistem Opel’in OnStar adını verdiği kişisel bağlantı ve servis asistanıyla birlikte çalışacak.

Bir çok yeni nesil otomobil gibi Opel Astra’da artık güvenlik sistemlerinin en son teknoloji olanlarıyla donatıldı. Bunların içerisinde şerit takip asistanı, şerit değiştirme ikazı, kör nokta uyarı sistemi ve geri görüş kamerası yer alıyor.

Sürücülere daha iyi bir konfor sunabilmesi için elden geçirilen koltuklar 18 farklı yöne hareket edebilirken ısıtma ve masaj fonksiyonu Opel hayranlarını şimdiden rahatlatmış durumda. Arka koltuktakileri de unutmayan Opel, opsiyonel olarak arka koltuklarda da ısıtma opsiyonunu sunacak.

Sonbahardaki Frankfurt Otomobil Fuarında görücüye çıkacak olan Yeni Opel Astra, tanıtımının ardından kısa bir süre sonra bayilerdeki yerini alacak.
 

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
51,837
Konum
Aydın-Merkez
Araç Markası
Fiat Fiorino
Araç Renk ve Tip
Beyaz Gamyonet
150-200 kg az rakam değil... İyi iş başarmışlar...


Bu ileti Tepetaklak gönderildi...
 

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Mesajlar
34,899
Konum
Mudanya
200 kg azaltayım derken güvenlikten ödün vermemişlerdir inşallah, dingil mesafesi ve aracın boyu kısaldığı halde diz mesafesi nasıl arttı acaba, bagaj mı küçüldü ? Donanım fena değil, arka koltuk ısıtma ve masaj olayı opsiyon olarak sunulması güzel ama opsiyonlarla aracın fiyatı ne hale gelecek acaba, inşallah sönmek bilmeyen motor arıza ışığını da halletmişlerdir
 

Üst Alt