2016 Model X'de Erteleme Olmayacak

Forlan

Gri Atmaca
Mesajlar
5,168
Konum
Ankara
Araç Markası
2017 M3 Dizel Power
Araç Renk ve Tip
Kül Grisi - Sedan
Tesla Motors CEO’su Elon Musk 2016 Model X’in 3 ila 4 ayda teslim edileceğini duyurdu.

Sayısız ertelemelerden sonra, Tesla artık Model X’in sabırsızca bekleyen sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Firmanın yıllık hissedarlar toplantısında, Tesla CEO’su Model X’in çok iyi bir elektrikli SUV olacağını söyledi.

Bayilere gelen bilgilere göre, bütün elektrikli SUV’ler martı kanat kapılara ve iki tane motora sahip olacak. Bu motorlardan birisi ön, diğeri ise arkada konumlandırılarak dört tekerlekten çekiş sağlanacak. Model S P85D’nin de sahip olduğu bu motorlar toplamda 691 beygir güç ve 930 Nm tork üretecek.

Performans hakkında şu anda kesin bir bilgi olmasa da Model X, Model S P85D’den daha ağır olacağı için hızlanma verileri ve son hızı P85D’den daha az olacağa benziyor. Bu arada Model S P85D 0-100 km hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlarken maksimum 250 km’ye kadar çıkıyor.

Son olarak, Model X’in şu anda piyasada rakibi olarak adlandırılabilecek bir model bulunmamakta. Fakat 2018 yılında Audi Q6 ve ondan hemen sonra BMW’nin i serisi bir SUV üretmesiyle Tesla iki tane hasıma sahip olacak.

AQcleb.jpg

NYmOOG.jpg
 

Üst Alt