1800 Hp’lik Dendrobium D-1 İngiltere’de Üretilecek!

mazdasever

Sessiz
Mesajlar
68
Konum
Bursa
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah Sedan
Singapur'un ilk hiper otomobili Dendrobium D-1'in üretim onayı verildi. Detaylar haberimizde...

1800-hp-lik-dendrobium-d-1-ingiltere-de-uretilecek-687x400.jpg


Hindistan’ın ilk hiper aracı Vazirtani Shul‘un ardından bugün de Singapur’un ilk hiper aracı hakkında haberler geldi. Geçtiğimiz sene Cenevre Otomobil Fuarı‘nda gösterilen, gelecek vaat eden elektrik aracının hangi ülkede üretileceği belli oldu. Vanda Electrics, Dendrobium’un güç aktarma organları için Williams Advanced‘in teknolojisinden yararlanmış.

En başta şekil yönünden diğerlerinden ayrılan D-1 projesinin gerçekleşecek olması hiper otomobil dünyasını biraz daha hareketlendirecektir. Vücut hatları farklı bir malzeme anlayışı ile oluşturulmuş Singapurlu hiper aracın, kilo/güç kavramına göre benzersiz sürüşler vereceğine emin olabilirsiniz. Bakalım D-1’in özellikleri nelermiş!

Dendrobium D-1’in Tüm Gövdesi Karbon Fiber Malzemeden Yapılmış

1800-hp-lik-dendrobium-d-1-ingiltere-de-uretilecek-30-agustos.jpg


Bu tip araçların neden başına “hiper” koyulduğunu az çok bilirsiniz. Esas olan ise hafif kilo – en güçlü motorlarla sahaya çıkmak! Firma bunları başarabilmişse süper lige girmiş oluyor.

Dendrobium ilk olarak İngiltere’de kurulduğu için farklı bir yer düşünmeye gerek kalmadan imalat yeri halledilmiş. D-1, alışık olmadığımız bir çamurluk yapısı ve kapı tipiyle geliyor.

Model, bio-aerial locomotion door and roof opening system (bio-anten kilitli kapı ve çatı açma sistemi) ile benzersiz bir duruş sergiliyor.
Karoserin hafifliği bir yana yine şirketin kendisi tarafından tasarlanan “Protocell” karbon fiber küvet kullanılacak. Şirketin verdiği diğer bilgiler arasında Dendrobium D-1’in 1750 kg ağırlığında olduğu.

Dendrobium D-1’in Motor ve Pilleri Kendi Şirketi Tarafından Tasarlanıyor!

1800-hp-lik-dendrobium-d-1-ingiltere-de-uretilecek-ic-mekan.jpg


CEO’su Nigel Gordon-Stewart, “Kendi şirketimizde kendi elektrik motorumuzu tasarlıyoruz ve kendi güç depolama hücrelerimizi geliştiriyoruz.” dedi.

Singapurlu firma yeni olsa da yapacağı arabaya göre sunduğu öğeler inanılmaz. En büyük idda ise D-1’in 1800 beygir gücünde olacağı ve 2.000 nm tork sağlayacağı! Ve her aks için iki elektrikli motor düşünülüyor. Hiper otomobilin anladığımız kadarı ile “ps gücüne göre ayrılacak bazı versiyonları” olacak. Buna Bulgaristan menşeli çıkan Alieno Arcanum‘u örnek verebiliriz.

Benzersiz yapısıyla Dendrobium’un 30 Ağustos‘ta İngiltere’de ilk kez kamuoyuna sunulması bekleniyor. Her şey istenildiği gibi gider ve D-1 bu şekilde çıkarsa, e-hipercar sınıfının en heyecan verici otomobili olacaktır. Artık dünyamızın “sessiz ama hızlı” araçlara alışmasının vakti geldi. Dendrobium D-1’in tanıtımı sonrasında geri kalan tüm özelliklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Haber Kaynak: https://paratic.com
 

Üst Alt